‘Zware wedstrijd met 3-2 verloren. Balen!!!’

‘Zware wedstrijd met 3-2 verloren. Balen!!!’

Vonk Coevorden DS2 – VC Sleen DS3

Om 13:00 uur vertrok Dames 3 richting Coevorden. Na de dip van vorige week, maar na een goede training op woensdag waren de dames vol goede moed! Christa en Chantal reden rechtstreeks en ontmoetten we bij de Drostenhal.

Gelijk maar omkleden, de haren in een staart en nog snel even de mobieltjes checken. Na het inspelen en inslaan waren we er klaar voor, kom maar op!

In de basis begonnen Afke, Astrid, Christa, Myrthe, Annemieke en Renske. Dames 3 wordt door trainer & coach Margriet met enige regelmaat vergeleken met een diesel die langzaam op gang komt en helaas gold dat ook voor de 1e set, deze werd verloren met 25-16. In de 2e set kwamen we beter op gang, de diesel warmde goed op. De pass verliep nog wel beroerd en Afke heeft daarom ook heel wat kilometers af moeten leggen. Door de aanwijzingen vanaf de kant, vonden we de zwakke plek van de Coevordese dames: het centrum. Helaas kwam dat inzicht iets te laat en verloren we de 2e set met 25-21. Met een 2-0 achterstand gingen we de 3e set in. En hoe! De diesel was op gang hoor! Veel ballen vielen in het centrum of belanden rechtdoor in de hoeken, en dat scoorde volop. En tevens een goede service beurt van Andrea. De 3e set werd dan ook gewonnen met dikke cijfers, namelijk 15-25. In de 4e set weer een wissel aan onze kant en de diesel liep vrolijk verder. Toch ging het niet helemaal voortvarend, punt voor punt werd er gevolleybald en de druk steeg weer. Er werd geklungeld maar door geconcentreerd te blijven wonnen we de 4e set nipt met 23-25, waarin zelfs onze spelverdeler twee keer achter elkaar aanvallend heeft gescoord!
Stand tot dusver 2-2. Een 5-setter dus.
Het werd een rare 5e set, de Vonk-dames dachten met hun mond te moeten winnen en de (inmiddels nieuwe) scheidsrechter* kan beter een bril aanschaffen. Punten werden gescoord via de antenne of om de antenne heen. Het was een vreemde sfeer met veel wissels aan de kant van Vonk. Nog voor de veld wissel stapte Myrthe boven op de voet van Chantal en kon niet verder spelen. De tegenstanders bleken in sportiviteit nog één en ander te moeten leren en we verloren dat punt. Andrea kwam voor Myrthe in het veld. Het was aan de Sleen kant erg onrustig en de Vonk dames waren gebrand op een overwinning. Helaas koelde de diesel na 2 uur spelen af en verloren we de 5e set met 15-11. Eind uitslag dus 3-2.

Doordat Grietje vandaag niet mee kon spelen was zij als eerste in het bezit van haar mobiel en de social media. Dus werd 10 minuten na het eindsignaal de uitslag op facebook geplaatst: ‘Zware wedstrijd met 3-2 verloren. Balen!!!’.
Op naar de wedstrijd van volgende week. En laten we dan hopen dat de diesel vanaf het eerste punt warm is.

* De scheidsrechter werd vervangen omdat zij zelf moest spelen.

Een reactie plaatsen