Sleen DS1 wint derby

Sleen DS1 wint derby

OSR DS1 – Sleen DS1 (2 – 3)

Oh, wat een spannende stand en oh, wat hadden we er zin in. Op zaterdag 16 april hadden we de wedstrijd der wedstrijden, als we met 4-0 zouden winnen zouden we 2e worden en als OSR met 3-1 zouden winnen zouden zij 2e worden. Al met al veel spanning aan beide kanten van het veld!

Eenmaal aangekomen bleek dat er veel uitloop was en dat we pas rond 20.00 uur het veld op konden om in te spelen. Tijdens het inslaan waren we redelijk onder de indruk van onze tegenstander. Maar we hadden dit seizoen al wel vaker gezien dat tijdens het inslaan de bal perfect gebracht werd en dat in de wedstrijd nog wel eens de wensen overliet. Joep gaf aan dat we de wedstrijd per set zouden bekijken en de opdracht van Joep was dan ook om lekker vrijuit te spelen en dat we natuurlijk niet met verlies naar huis wilden. Dit hield in dat we onze servicedruk goed moesten gebruiken. Met een vol vak ‘Sleen supporters ‘ hadden we goede moed.

In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Femke, Martine, Annelieke en Maaike. Wij weten niet hoe Wilma het doet, maar het afgelopen seizoen konden we bijna elke wedstrijd beginnen met service (waarvoor natuurlijk onze grote dank;). En daarop was deze wedstrijd geen uitzondering, dit hield in dat Hanneke mocht serveren. Maar dat is ook het enige geluk wat we deze set hebben gehad. We waren erg mak en het volleybal leek nergens naar. Met 6-12 kwam Marijke er voor Martine in om een stabiele pass te geven aan Hanneke. We konden nog steeds niet rechtstreeks scoren. Hierdoor kon OSR al snel een voorsprong nemen en behouden, dus Joep haalde bij 8-15 Femke eruit en Anniek kwam erin. Dit leidde tot een aantal punten en bij 11-16 kwam Martine er weer in voor Marijke. Maar ook dit kon de setsfeer niet veranderen. We kamen iets dichterbij maar deze set verloren we met 18 – 25.

De tweede set begonnen Hanneke, Wilma, Femke, Mirthe, Annelieke en Maaike. Deze set was een herhaling van de eerste set. Onze supporters vielen zowat in slaap en al snel stonden we flink achter. Bij 5 – 11 kwam Martine erin voor Myrthe en we probeerden het beste ervan te maken en toch nog bij te blijven. We hadden nog goede moed, kwam dichterbij en het werd zelfs nog spannend. Maar we konden het helaas nog niet waarmaken. Deze set verloren we met 23-25.

De derde set begonnen Hanneke, Wilma, Femke, Martine, Annelieke en Maaike. We waren niet van plan om deze set op te geven. Deze set begonnen we beter en kwamen zelfs op een kleine voorsprong. Omdat ons blok niet stond kwam Myrne erin voor Hanneke op een stand van 8-9 maar dit had geen hele grote gevolgen dus Hanneke kwam er met 10-12 weer in. We kwamen nu op een kleine voorsprong maar konden deze niet uitbouwen dus Joep zette meerdere wissels in: bij 16-16 kwam Elsbeth er voor Maaike in en bij 18-17 kwam Marijke er voor Martine in. Dit hielp en Sleen kon puntje bij puntje de voorsprong uitbouwen. Eindelijk konden we het publiek laten zien hoe wij normaal volleyballen. Door de standvastigheid van ons team wonnen we deze set met 25-20.

De vierde set begonnen Hanneke, Wilma, Femke, Marine, Annelieke en Elsbeth. We waren in een stijgende lijn en zouden deze graag vast willen houden, en dat deden we. Door lekker te spelen bleven we lekker bij OSR in de buurt en konden ook uitlopen. Toen Hanneke aan de beurt kwam met haar ‘killer service’ konden we de voorsprong uitbouwen tot 9 punten. Hierdoor konden we lekker vrijuit spelen en OSR was helemaal uit haar spel. Ook kwam bij ons de pass eindelijk goed aan (behalve die keren dat Hanneke alsnog haar longen uit d’r lijf moest rennen), maar met een mooi set-upje konden wij dan ook direct scoren. Tot OSR punt voor punt dichterbij kwam mocht Anniek erin voor Martine om de bal te scoren. En dit lukte, met een gezellige bank en een geweldig team in het veld hebben we deze set gewonnen met 19-25.

Oké, het is dus een vijfsetter (wie had dat gedacht naar die eerste 2 sets!) heel verrassend en ook héél leuk!! Deze set begonnen Hanneke, Wilma, Femke, Anniek, Annelieke en Elsbeth. De sfeer zat er goed in en de beide teams gingen gelijk aan elkaar op. Tot een goede servicebeurt van OSR, door wat verschuivingen in de pass kon Sleen toch nog weer terug komen. Vanaf de stand: 8-7 voor OSR, begon Sleen echt te draaien en niks was te gek. Het was echt een geweldige wedstrijd en de meiden hebben geweldig gepresteerd, wat leidde tot de winst van 11-15.

Het was een leuk einde van het seizoen en hebben het zelfs nog even spannend gemaakt. Nu staan wij 3e en wij zijn erg blij met deze positie, niemand had aan het begin van het seizoen gedacht dat we zo hoog zouden eindigen. Het was een geweldig en gezellig seizoen: Bedankt meiden!

Een reactie plaatsen