Weer winst voor DS1

Weer winst voor DS1

VC Sleen DS1 – Fama DS1

Na een zaterdag volleybalvrij te zijn geweest, wisten we dat we deze zaterdag, 22 januari,  flink aan de bak moesten. Fama stond namelijk met ons op de gezamenlijke 2e plek. Vanwege een blessure had Elsbeth deze zaterdag een rood shirt aan. Nadat we lekker hadden ingespeeld ging de pot beginnen.

De eerste set begonnen: Hanneke, Wilma, Martine, Femke, Annelieke en Maaike. De eerste set ging Sleen goed van start, de dames waren duidelijk scherp en gebrand om te winnen. We maakten weinig fouten, de pass werd gebracht er werd een mooie set-up gegeven en de bal werd gescoord. Helaas bleef dit bij de start van de set, halverwege gingen wij zelf fouten maken waardoor Fama in kon lopen. Nadat Christa en Elsbeth er voor Maaike ingekomen waren en Anniek voor Martine werd het helaas niet beter. Pas op het laatste moment werd er weer goed gevolleybald maar hadden moeite de eerste bal te scoren. Helaas verloren we deze spannende set met 26-28.

De tweede set begonnen we weer net zoals we in de eerste set. Er werd aan beide kanten veel aangevallen en verdedigd, waardoor wij weer lekker in ons eigen spel konden komen. Femke werd nog gewisseld voor Anniek. En vervolgens namen wij een kleine voorsprong maar het bleef erg spannend. De tweede set hebben we dan ook gewonnen met 25 – 22.

De derde set bleven we zo staan zoals we geëindigd waren. Nadat we direct de serves teruggepakt hadden van Fama, maakte Anniek een lekkere voorsprong van meer dan 5 punten met haar service. We hadden de smaak te pakken, konden direct scoren en Fama maakte zelf meer fouten waarvan wij konden profiteren. Na een wissel van Christa en Elsbeth voor Maaike stond ons blok beter en konden we Fama overdonderen waardoor we deze set wonnen met 25-13.

De vierde set kwam Femke terug voor Martine en Maaike weer terug voor Christa. Wij hebben de gewoonte dat na een set flink gewonnen te hebben de volgende te verliezen. Het was dan ook belangrijk dat we gefocust waren om deze set ook te winnen. En het kwam zoals voorspelt: we stonden direct achter met 6-0, Joep vroeg een time-out aan en zette ons weer met beide voeten op de grond. Christa en Elsbeth kwamen er voor Maaike in en Elsbeth ging er ook voor Annelieke in voor de pass. Vanaf dit moment waren we gebrand om deze set te winnen en vochten ons terug in de wedstrijd. Het was super spannend en dankzij een erg enthousiaste bank kwamen wij weer helemaal terug. Deze wedstrijd hebben we gewonnen met 25-22.

Met deze stand van 3-1 voor Sleen staan wij wederom op een gedeelde 2e plek met Pegasus. Nog 2 puntjes verwijderd van de 1e plek. Onze volgende wedstrijd is vrijdag 28 januari tegen DIO Oosterwolde

 

Een reactie plaatsen