Weer 1 – 3 winst voor DS1

Weer 1 – 3 winst voor DS1

Oryx DS1 – VC Sleen DS1 (1 – 3)

Op zaterdag 19 februari moest DS1 afreizen naar Groningen om daar tegen Oryx, die op nummer 7 staan, te spelen. Van voorgaande jaren wist Sleen dat dit een lastige en slimme ploeg is die je absoluut niet moet onderschatten. Annemieke Stegen ging mee voor de geblesseerde Annelieke Jager en Femke Haan was weer terug van een blessure.

In de basis stonden Hanneke, Wilma, Marjon, Elsbeth, Martine en Rozemarijn. Het spelletje in de eerste set was goed. Door een goede service van Sleen werd er regelmatig een mooie voorsprong opgebouwd en kon Sleen lekker vrijuit spelen. Oryx liet zich echter niet uit het veld slaan en probeerde nog om terug te komen, wat ook redelijk lukte. Met een stand van 21-16 kwam Sleen weer aan service en de set moest maar eens binnen gehaald worden. Dit lukte en de eerste set was dan ook 25-17 voor Sleen.
In de tweede set was de opstelling hetzelfde. Met toch nog wat blessures bij Rozemarijn en Elsbeth, die dat hadden opgelopen in de eerste set, probeerde Sleen het succes van de eerste set toch door te zetten. Hanneke begon met serveren en Sleen stond direct met 6 punten voor. Oryx liet zich niet kennen en ging slim spelen waardoor Sleen af en toe een beetje achter de feiten aan liep. Er werd na de aanval niet goed uitverdedigd waardoor Oryx veel scoorde met hun goede blok. Toch door weer een goede service van onder andere Marjon werd Oryx onder druk gezet en er geen aanval uit kwam. Bij Sleen werd het spel weer goed opgepakt en ze wonnen deze set nipt met 26-24.
In de derde set kwam Femke erin voor Rozemarijn. Ook dit was weer een pittige set om te spelen. Oryx had helemaal in de gaten waar de zwakke punten van Sleen lagen. Er werden heel veel slimme ballen gespeeld en de verdediging van Sleen was niet meer zo scherp als dat het in de eerste set was. Het blok van Oryx stond goed en dames van Sleen wisten niet goed wat ze er nou mee aan moesten. Slimme ballen scoorden niet en de harde geslagen ballen lukte ook niet meer. Toch is het door hard werken is het wel gelukt om deze set binnen te halen met een stand van 25-23.
De laatste en vierde set wilde Sleen iets minder spannend maken dan de vorige sets. Sleen krabbelde weer aardig op na de vorige set en was vastberaden om deze wedstrijd met 4-0 te winnen. Helaas lukte dit niet. Sleen was mentaal er niet meer bij en Oryx maakte hier gebruik van door Sleen helemaal gek te maken met tactische en geslagen ballen. Al snel keek Sleen naar een achterstand die opliep tot 8 punten. De dames gaven niet op maar het was lastig om dit nog in te halen. Helaas was het dan ook Oryx die deze set binnen haalde met een stand van 25-21.
Ook in deze wedstrijd heeft Sleen weer 4 punten weten binnen te halen, maar toch begint de nummer twee steeds dichterbij te komen. Aanstaande woensdag speelt Sleen een inhaalwedstrijd tegen Muntendam (VKM). Aanstaande zaterdag zijn ze vrij maar op zaterdag 3 maart is er weer een thuiswedstrijd. De wedstrijd zal beginnen om 19:00 uur tegen Sudosa-Desto.

Een reactie plaatsen