Wedstrijdverslag DS 1

Wedstrijdverslag DS 1

Emmen '95 DS3 – VC Sleen DS1 (1 – 3)

Donderdag 30 september jl. hebben wij een wedstrijd voor de beker gespeeld tegen Vonk in Coevorden. Hier hebben wij helaas niet ons niveau kunnen laten zien, maar hebben wel de winst van 3-1 op zak!

 

 Maar zoals het gezegde zegt: Een slechte generale is een goede uitvoering. Dus wij kwamen vandaag vol goede moed in de sporthal van Emmen aan. We zijn weliswaar een nieuw team, maar raken steeds beter op elkaar ingespeeld! Tijdens het inspelen bleek al snel dat de scheidsrechter niet aanwezig was, na een tijdje was er gelukkig toch iemand van Emmen ’95 die ons wel wou fluiten! Het zou natuurlijk ook zonde zijn als de wedstrijd niet door kon gaan.

De eerste set begonnen: Hanneke, Wilma, Martine, Femke, Annelieke en Maaike. De eerste set werd erg enthousiast begonnen door de dames van Sleen. We scoorden prima en konden de voorsprong behouden. Emmen bleef de dames van Sleen tot het einde van de set scherp houden door goed spel te vertonen. Maar wij wisten hier mee om te gaan, wat tot resultaat had: 15 – 25 voor Sleen.

De tweede set werd Martine gewisseld voor Elsbeth. Emmen bleef ook de tweede set goed spelen waardoor ze als snel een kleine voorsprong hadden. Wij maakten fouten en waren niet zo scherp als de eerste set, waardoor het toch nog wel erg spannend werd! Joep wisselde Elsbeth en Martine weer met elkaar, hopende dat Martine wel lekker kon gaan scoren. Vervolgens hebben we toch weer de voorsprong genomen en een lichte druk uitgeoefend, waardoor we de tweede set hebben gewonnen met 25 – 27.

De derde set kwam Martine er weer in en Elsbeth ging voor Maaike spelen. We bleven een beetje spelen zoals in de tweede set, niet scherp en rommelig. We konden wel bij Emmen in de buurt blijven maar hadden hier zichtbaar moeite mee. Veel foutjes en onduidelijkheden overheersten in deze set. Joep wisselde Annelieke voor Maaike maar ook dit hielp niet, waardoor we deze set verloren met 25 -18.

De vierde set begonnen we net zoals in de eerste set, niet alleen qua opstelling maar ook qua spel! We waren weer aanwezig, er werd lawaai gemaakt, we waren blij met mooie ballen en we speelden ook weer stukken beter. En vooral goede service van Hanneke en Femke overheersten ook deze set. Heerlijk hoe leuk het is als het volleyballen goed gaat! Deze set wonnen we met 11 – 25.

Nadat ons na de bekerwedstrijd verteld werd dat wij het erg moeilijk gaan krijgen in de eerste klasse, hebben we hierbij kunnen laten zien dat wij wel in de eerste klasse horen! Met 2 gewonnen competitiewedstrijden en 1 gewonnen bekerwedstrijd gaan we met veel plezier verder in deze competitie.  

Een reactie plaatsen