Wederom 5 punten!

Wederom 5 punten!

Donitas DS7 – VC Sleen DS1

Zaterdag 19 november vertrok Sleen naar Groningen om daar een spannende wedstrijd te spelen tegen Donitas. Afgelopen woensdag was er een inhaalwedstrijd in eigen hal die ze met 4-0 hebben gewonnen en dus weer 5 punten binnen hadden.

Als de wedstrijd tegen Donitas met 4-0 gewonnen zou worden, zou Sleen de koppositie overnemen.

Doordat er een aantal basisspelers deze wedstrijd niet mee konden doen was de opstelling een beetje veranderd. In de eerste set begonnen Femke Haan, die de spelverdeling deze wedstrijd op zich nam, Annelieke en Martine Jager, Rozemarijn en Elsbeth Bos en Wilma Reinders. Sleen kon maar moeilijk op gang komen, er werden mooie ballen gescoord maar daarnaast werden er ook veel fouten gemaakt. Doordat er nu een andere spelverdeler was, die het heel goed gedaan heeft, was het hier en daar toch even wennen. Uiteindelijk kon Sleen deze set naar zich toetrekken met een stand van 25-19.

In de tweede set begon Sleen weer met dezelfde opstelling, hier werd het al iets lastiger om te scoren bij de tegenstander. Het blok werd niet goed gezet bij Sleen waardoor voornamelijk de middenaanvalsters van Donitas heel gemakkelijk langs het blok konden slaan. Laura Siebring werd er voor de service ingewisseld en scoorde gelijk een aantal punten waardoor Sleen een kleine voorsprong op kon bouwen. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met een stand van 25-20

De derde set kwam Anniek Siebring erin voor Rozemarijn Bos die helaas door een schouderblessure niet meer verder kon spelen. De derde set was heel rommelig en Sleen liep hierdoor achter de feiten aan. De pass kwam niet en ook in de blokkering liep het nog steeds niet. De Groningers maakten hier gebruik van en wisten de gaatjes bij Sleen goed te vinden. Na toch een goede service beurt van onder andere Martine Jager en Elsbeth Bos werd er weer een voorsprong opgebouwd. Toen Sleen nog maar 1 punt hoefde, werd het echter nog heel spannend. Donitas kwam erg dichtbij, wat onnodig was. Toch was het Sleen die doorzette en de set won met 28-26.

Sleen had de wedstrijd al gewonnen, maar wilde toch die 5 punten binnenhalen. Elsbeth Bos werd eruit gewisseld voor Laura Siebring en hiermee begon de set. In het begin van deze set liep het als een trein. De pass kwam perfect, de set-up ging mooi en de ballen werden goed afgemaakt. Toch was het misschien de vermoeidheid of de concentratie die ineens op kwam spelen bij Sleen. Er werd goed geserveerd vanuit de kant van Groningen, waardoor de pass niet aan kwam bij Femke. Het werd echter na een time-out weer opgepakt en Elsbeth Bos werd erin gewisseld voor de service. Uiteindelijk werd dit nog een erg spannende set die naar Sleen ging door een terechte beslissing van de goed fluitende scheidsrechter deze wedstrijd.

Hierdoor heeft Sleen weer een wedstrijd met 4-0 gewonnen en dus weer vijf punten binnen heeft. Om dit te vieren ging het team uit eten naar de Ikea. Dé winkel van coach Joep! Na heerlijke Zweedse gehaktballetjes en saté, vervolgde het team de terugreis naar Sleen.

Volgende week zaterdag wordt er weer een uitwedstrijd gespeeld tegen Dio/Bedum. Hopelijk kan Sleen doorzetten en deze wedstrijd ook met 4-0 winnen!

Een reactie plaatsen