WAUW wat een wedstrijd!

WAUW wat een wedstrijd!

Sleen DS1 – Pegasus DS1 12 februari 2011

Wij waren vandaag er blij want Dames 1 kreeg nieuwe trainingspakken van onze nieuwe sponsor de Rabobank. Ook de meiden van B1 kregen vandaag hun nieuwe tenue van deze sponsor.

Na de trainingspakken overhandigd te hebben gekregen konden we beginnen met inlopen en inspelen in onze nieuwe trainingspakken. Met de sponsor op de tribune hoopten we dat het een leuke wedstrijd zou worden om naar te kijken. Na onze 4-0 nederlaag vorige week tegen Oostermoer hadden we onszelf voorgenomen om nu per wedstrijd te spelen en niet meer vooruit te kijken. Deze zaterdag moesten we tegen de koploper spelen, we wisten dat wij lekker vrijuit konden volleyballen en dat de druk bij Pegasus zou liggen. Dit bleek ook helemaal waar te zijn! Vandaag hebben we een knap stukje herstel laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Deze wedstrijd begonnen Hanneke, Wilma, Martine, Femke, Annelieke en Maaike en zij bleven de 4 sets staan. Met vier vrolijke bankzitters was het team helemaal compleet. Voor de eerste set moesten we van kant wisselen omdat wij aan serves waren. Onze eerste serve ging fout maar vervolgens konden we vanuit de eerste pass lekker scoren. Dit was het voorbeeld voor de hele wedstrijd! De eerste set kon Pegasus goed bij blijven tot Hanneke aan serve kwam, zij hield Pegasus goed onder druk waardoor zij niet konden scoren. Als de bal toch aan onze kant kwam scoorden wij de bal weer in één keer bij de tegenstander. De eerste set wonnen we met 18-25.  

De tweede set leek het wel of wij vleugels hadden! Alles leek goed te gaan en wij hielden veel servesdruk bij Pegasus waardoor zij niet aan bod konden komen en de set snel voorbij was. De tweede set konden we Pegasus net niet onder de tien houden en wonnen dus met 11-25

De derde set kon Pegasus weer beter en haar spel komen en dit maakte het spannend. Er werd aan beide kanten van het net goed aangevallen en verdedigd maar wij konden net meer scoren en de service van Sleen was wederom sterker dan die van Pegasus. Deze set wonnen we met 19-25.

In de vierde set was het zaak om niet over ons heen te laten lopen, want nu wilden we natuurlijk ook met 4-0 winnen. Toch kon Pegasus al snel een voorsprong nemen en behouden, maar we bleven dicht bij hun in de buurt. Toen we iets van 16-18 achterstonden vroeg Pegasus een time-out aan, Joep gaf aan dat als we nog wilden winnen dat het nu moest gebeuren. En dit gebeurde ook, Femke was aan serve en kon Pegasus helemaal wegspelen. Na nog een aantal mooie ballen aan het net wonnen we deze set met 21-25.

WAUW wat een wedstrijd! Wie had dat gedacht?! De sponsor was dik tevreden en wijzelf ook. Volgende week spelen we tegen Dalen, die we zeker niet mogen onderschatten want bij ons thuis hadden ze het ons ook flink lastig gemaakt.

Een reactie plaatsen