Wat ’n weer naar Waskemeer!

Wat ’n weer naar Waskemeer!

S.V.W. DS 1 – VC Sleen DS 5 (1 – 3)

Vrijdagavond –of liever gezegd vrijdagmiddag de 18e – vertrok dames 5 om 17.30 uur voor een uitwedstrijd in Waskemeer (Fryslan). Het leek wel of er allemaal van die dingen bij elkaar kwamen:

Het vertrek om 17.30 uur, mistig weer, een wegomleiding die niet nodig bleek te zijn, een doodlopende weg waaraan geen sporthal bleek te staan en ook gewoon het feit dat we naar Friesland moesten…

Maar goed: Uiteindelijk redelijk op tijd gearriveerd. We speelden in een gymzaal met klimwand, zes baskets, vloerbedekking aan de muur en de supporters van de tegenpartij op bankjes direct naast het veld. Het ontbrak ons aan niets. Tot de scheidsrechter voor het eerst op haar fluitje blies: Hoe zacht wil je het hebben? Dat was de voorbode van een wedstrijd waarin veel spelvreugde verloren ging doordat de scheidsrechter niet floot voor de dingen waar ze dat wel voor had moeten doen. Nog nooit zoveel plakballen, twee keer spelen, vier keer spelen, net- en voetfouten in één wedstrijd gezien… Het leek wel of iedereen dacht en deed: Als het mag, dan doen we het ook!

De eerste set stonden we – bijna als gebruikelijk – binnen no-time flink achter. Toen de tegenstander nog seis punten nodig had, zijn wij teruggekomen naar 25-23. Daarna hadden we de smaak te pakken! Met afwisselend flitsende acties en flink gepruts hebben wij de andere drie sets gewonnen. 1 – 3 voor Drenthe!

Een reactie plaatsen