Wat doe je nou, scheids?

De komende tijd schrijf ik wekelijks een spelsituatie met meerkeuzevraag hoe de scheidsrechter zou fluiten.
Wie is ‘ik’ op de foto hiernaast?
Veel volleyballers van VC Sleen kennen me nog wel, want ik heb tot 2014 ongeveer dertig jaar bij Sleen gevolleybald. Behalve speler en soms aanvoerder was ik ook arbitermanager zoals het bestuur mij noemde en hield mij bezig met scheidsrechterszaken en beschreef regelmatig  spelregel- situaties.

In 2014 verhuisde ik naar Zwolle en ging daar spelen bij C.S.V. een vereniging die nu dertien dames- en acht herenteams telt, allemaal volwassenen. Maar ook hier houd ik me als lid van de wedstrijdcommissie bezig met het opleiden en begeleiden van scheidsrechters en beschrijf ik wekelijks op de facebookpagina van de vereniging een spelsituatie.

Als service aan mijn oude vereniging wordt die situatie nu ook, na overleg met oud teamspelers, Erik en Harjo op de facebookpagina van VC Sleen geplaatst.

Veel leesplezier en succes ermee.

Met sportieve groet, Hedzer van der Kooi.