Vrijdag de 13e . . .

Vrijdag de 13e . . .

Fama DS1 – VC Sleen DS1 (4 – 0)

Op vrijdag 13 april moest dames 1 richting Smilde om daar een spannende wedstrijd te spelen tegen de nummer 3, Fama. Deze ploegen zijn elkaar al vaker tegen gekomen en Sleen wist dan ook dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden.

Vol goede moed begon Sleen de wedstrijd.
In de eerste set keek liep Sleen achter de feiten aan en liep daardoor al snel een achterstand op van 5 punten. Door even een stapje erbij te zetten lukte het om die achterstand weer in te halen waardoor het de rest van de set gelijk op ging. Het was Fama die aan het langste eind trok en won deze set met 26-24.
Er was nog geen man overboord en Sleen kon deze wedstrijd gewoon nog winnen, maar dan moest er wel wat veranderd worden in het spelletje. Fama zette gelijk servicedruk op de uitspelende ploeg waardoor er bij Sleen geen goede pass werd gegeven. Al snel stond er een stand van 16-9 op het scorebord maar Sleen gaf niet op. Helaas wist Fama ook deze set te winnen met een nipte stand van 25-23.
Het enthousiasme wat Sleen nog had was overgewaaid naar de andere kant. Doordat Fama mooie combinaties maakten in de aanval was de verdediging en de blokkering bij Sleen niet goed meer. Ook hier stond er weer een stand op het scorebord met een groot verschil in cijfers, 20-4. Toch gaf Sleen niet op en wilde punt voor punt terugkomen, wat resulteerde in een stand van 24-19. Fama zette door en pakte ook deze set.
In de laatste set wist Sleen waar het aan toe was en probeerde de schade nog te beperken door in ieder geval één punt mee naar huis te nemen. Dit was tevergeefs en Fama won deze set met 26-24.
Actief heeft nu het kampioenschap in handen, maar het is nog niet gespeeld. Aanstaande zaterdag is de laatste competitiewedstrijd. Dames 2 van Sleen maakt nog kans op het kampioenschap en speelt aanstaande zaterdag om 17:00 tegen Dio/Oosterwolde. Voor dames 1 is het weer Fama waar ze tegen moeten spelen. Sleen heeft wat goed te maken en gaat er dan ook voor. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

Een reactie plaatsen