Volleybal? Soms niet te vatten!

Volleybal? Soms niet te vatten!

VC Sleen HS1 – En Bloc HS2  (3 – 1)

Voor de afwisseling begin ik met de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Dames 3 met een wonderlijke start en onvoorstelbare uitslag. De Dames van Sleen stonden met 6 punten uit 7 wedstrijden op de 10e plaats en speelde tegen Tjoba dat met 25 punten op de derde plaats stond. 

De eerste set werd verloren met maar liefst 01-25. Je kunt je zoiets niet voorstellen: Tjoba begint met de opslag, maakt een fout, krijgt het punt tegen en de volgende speler serveert de set verder uit. En dan verwacht je een walkover, nietwaar. Maar het ongelooflijke gebeurt en de dames winnen met 3-2. Een geweldige prestatie!

Zo bijzonder was het bij Heren 1 niet. Wel bijzonder was dat er op het centre-court (grappig: als je dit woord niet goed spelt, geeft de spellingscontrole 'celtekort' aan) werd gespeeld, wat voor Heren 1 trouwens jaren geleden heel vanzelfsprekend was.  En Bloc was weer de tegenstander, maar bleek nu veel meer tegenstand te bieden dan veertien dagen geleden.
Toch werd de eerste set met goed spel van de Heren van Sleen gewonnen met 25-17. Geen walkover, maar dikke winst. De tweede set verliep zelfs nog beter en eindigde in 25-14. En dan kun je er do… op zeggen dat het een keer fout gaat en dat gebeurde ook: goed serveren van En Bloc dat steeds beter in de wedstrijd kwam en veel persoonlijke fouten aan de kant van Sleen resulteerden in de beschamende (o,ja?) setstand 11-25. 
 
Ook al kon het geen 4-0 meer worden, een 3-1 was nog mogelijk en met die instelling begonnen de Heren van zowel Sleen als En Bloc aan de laatste set. In een zeer spannende eindfase met kansen over en weer, trok Sleen met een laatste krachtsinspanning de winst naar zich toe met 29-27.
 
Al met al niet een wedstrijd om helemaal tevreden over te zijn, maar de 3 punten zijn binnen.

Een reactie plaatsen