Visie/beleidsbijeenkomst

Visie/beleidsbijeenkomst

VC Sleen op weg naar . . .

   ….de visiebijeenkomst in de kantine van de voetbal. Even uitwijken, want in onze eigen sfeervolle kantine was de gym achter de schermen bezig met Zumba. Zeer gezellig, maar net iets te luidruchtig voor de bijeenkomst. Omdat de bijeenkomst wel erg vroeg (18.00 uur) begint, heeft Andrea voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Nadat we het diner achter de rug hebben, starten we om 18.45 uur met het officiële gedeelte.

Analyse
Eerst wordt gekeken naar de analyse van de werkgroep. De SWOT analyse, wat zijn de sterke en zwakke punten van onze vereniging en wat liggen de kansen en bedreigingen. Ja, en dan dachten een aantal deelnemers, dat ze alleen maar hoefden te luisteren, maar nee we gaan ook nog aan het werk. Een heuse workshop!!

Elke groepje mag van de sterke/zwakke punten, kansen en bedreigingen combinaties maken. Ook wel een confrontatiematrix genoemd. Je kunt dan bijv. bedreigingen met sterke punten te combineren, om zo de bedreiging te verminderen of op te heffen. Bijv. tekorten aan vrijwilligers met behulp van en informatie op de website te verminderen. In principe moest je 2 punten combineren, maar er was 1 groepje dat zowaar 5 punten combineerde. Leg dat, maar eens eenvoudig uit aan de groep.

Imago
Vervolgens gekeken naar het imago onderzoek. Wat vinden onze leden van de club en wat vinden buitenstaanders van VC Sleen? Daarbij kwamen nog enkele opmerkelijke verschillen. Zo vinden de leden het vooral gezellig, maar denken buitenstaanders veelal aan het Beachvolleybal als ze aan VC Sleen denken.

Na de koffie mogen we weer aan het werk. Wat zou het imago van VC Sleen volgens ons moeten zijn? Dit gebeurde in de vorm van een soort “battle” :-). Ieder schrijft 3 punten op en gaat dan in discussie met een ander, om uiteindelijk maar 3 punten over te houden.

Sportaanbod en doelgroepkeuze.
Ook hebben we nog gekeken naar de toekomst, welke teams denken we in 2015 te hebben en op welk niveau gaan ze spelen. Opvallend was de uitbreiding van het aantal jongens en herenteams. Daar waren we snel uit.
Tot slot hebben we gekeken naar de verschillende doelgroepen van kleuter tot werkenden en 65+. Daarin konden we de volgende keuzes maken: nieuwe leden werven, leden behouden, aan welke leden vragen we een extra bijdrage (bijv. in vrijwilligerswerk, financieel)

Al met al een sportieve, actieve en gezellige avond onder de bezielende leiding van Peter van Tarel (nevobo). Met ruim 20 deelnemers uit verschillende teams, maar ook ouders van mini’s en jeugdspelers, hebben we een bijdrage geleverd aan de VC Sleen van nu, maar ook aan de VC van de toekomst. Alle deelnemers bedankt voor jullie energieke bijdrage.
 
Nog benieuwd naar de uitslagen van de ledenenquête? Klik dan hier.

De uitkomsten van de werkgroep en de visiebijeenkomst, worden omgezet in speerpunten voor de toekomst. Begin volgend seizoen worden deze speerpunten met de leden gedeeld.

Een reactie plaatsen