VEB ’98 H2 – VC Sleen H1

VEB ’98 H2 – VC Sleen H1

BalWedstrijdverslag.jpg

VEB ’98 H2 – VC Sleen H1

Mijn eerste gedachte was toen ik de naam van de tegenstander las: Tsjonge, die hebben veel teams!
Bij nader inzien had ik het niet helemaal bij het rechte eind. Onder barre winterse omstandigheden begaven wij ons naar Borger.

 Nadat we de sporthal hadden gevonden, was het vinden van de juiste kleedkamer het volgende probleem. Uiteindelijk wisten wij toch de juiste te vinden. Nadat we VC Sleen D2 naar de overwinning geschreeuwd hadden, mochten we zelf aantreden. Enigszins later dan gepland, maar ach, wie maalde daar nou om. Het was per slot van rekening zaterdagavond: tijd zat! 

Vanwege een selectie van wel negen mannen (alleen Ron ontbrak wegens Thuiszorgperikelen) had Jan (Sibon) een ruime keuze om zijn basisteam te bepalen. Hijzelf, Geert en Jan (Stegen) begonnen op de bank. Het Sleener team wist in de eerste set het team uit Borger lange tijd goed partij te geven. Zo goed, dat er op een gegeven moment 21 – 21 op het scorebord stond. Niet veel later stond er helaas voor Sleen 23-21 op het bord. De eerste set ging dus naar Borger, maar gaf de Sleener heren wel goede moed voor de tweede set.

Gedurende deze set was de afstand tussen Borger en Sleen iets groter (een punt of vier), maar bij 19-14 gaf Sleen een beetje gas en stond er vlak voor het eind van deze set 22 – 22 op het scorebord. Helaas ging ook deze set naar Borger en wel met 24 – 22. Met een beetje meer geluk zou Sleen toch wel een setje moeten kunnen pakken…

In de derde set waren de bezoekers echter het spoor enigszins bijster. Zo bijster dat Jan (Sibon) genoodzaakt was bij de stand 13 – 1 een time-out aan te vragen. Even de boel op scherp zetten en hup, daar gingen de heren van Sleen weer. Hoewel er zeer acceptabel werd gevolleybald en volop werd gescoord, ging deze set toch voor Sleen verloren met 20 – 15. Dan moest de vierde set maar gewonnen worden.

Sleen kon lang in het kielzog van de Borger heren blijven, maar in de tweede helft van de set nam Borger iets meer afstand en ook deze set was de eindstand 20 – 15. Conclusie: wederom geen punten voor Sleen, maar over het vertoonde spel mag/kan een ieder tevreden zijn.

 

Van uw verslaggever: Ton Haan

Een reactie plaatsen