VC Sleen MC1 is VKM de baas

VC Sleen MC1 is VKM de baas

VC Sleen MC1 – VKM MC1 (3-2)

Terwijl de lente heel ver te zoeken was en volgens mij nog steeds is, was ik heel blij dat wij aan een binnensport doen.

Terwijl er op andere velden kleine mannetjes stonden te verkleumen en alleen maar aan warme chocolademelk konden denken, was het in de hal en kantine behagelijk en gezellie. Deze week kwam het team van VKM uit het Groningse Muntendam op bezoek, waar de dames uit dit voormalig roodste dorp van Nederland gemiddeld allemaal een stukje langer waren. De eerste wedstrijd tegen deze meiden werd nipt verloren, maar zoals u ongetwijfeld heeft ervaren de afgelopen tijd zijn rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
 
Al bij de eerste set werd duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden, waarbij de fouten van beide teams de doorslag zouden gaan geven. Concentratie was niet het kernwoord deze eerste set, waarbij het duidelijk communiceren met elkaar er nog niet helemaal was. De set ging daarom ook verdiend met 17-25 naar de tegenstander. De tweede set werd geconcentreerd begonnen en dit werd goed volgehouden, waardoor de set naar Sleen ging met 25-23. De derde en de vierde set waren een herhaling van de eerste twee met he verschil, dat er bij Sleen passie en beleving de boventoon ging voeren en de tegenstander de moed een beetje verloor. Overigens maakte Sleen het nog wel heel erg spannend door de tegenstander terug te laten komen van een 20-11 achterstand tot uiteindelijke 26-24 voor Sleen.
 
Menig supporter van Sleen is denk ik met kramp in de billen van de tribune gekomen na de vijfde set want in alle sets was de spanning enorm. Maar in deze vijfde set bewezen de meiden van Sleen MC1 hoe de progressie in het spel zich bijft doorzetten. Een duidelijke 15-7 zorgde ervoor dat de overwinning in de tas kon worden gedaan en Sleen lekker in de middenmoot blijft meedraaien. Meiden een dik compliment voor alle goede services en het hele harde werken voor elkaar, helemaal top!
 
Overigens zag ik in de stand dat Smash C2 1 x maximale punten in mindering heeft gekregen, wellicht dat dit iets met het foutief opstellen van scheidsrechters heeft te maken tijdens de wedstrijd tegen Sleen?
 
De volgende wedstrijd is op 06 April tegen Flash Veendam en dan hoop ik van harte dat ik het verslag kan beginnen met een heerlijk lente gevoel, want als ik om mij heen luister is het tijd om de abdicatie van koning winter te starten.
 
Met sportieve groet
 
Simon Driepunter
 

Een reactie plaatsen