VC Sleen DS1 – VV Ouvol DS1

VC Sleen DS1 – VV Ouvol DS1

BalWedstrijdverslag.jpg

Wedstrijdverslag Sleen DS1 – VV Ouvol DS1 (3-1)

Zaterdag 23 januari 2010. Erna kon er helaas vandaag niet bij zijn, maar ze loopt al zonder krukken en kan alweer auto rijden, dus we hopen dat ze ons team weer snel zal versterken!

 

Nadat iedereen uit ons team in de kantine binnengedruppeld was, bleek dat de tegenstanders al op het veld stonden. Dus hup, iedereen in de benen en richting het veld. Voor deze keer maakte Joep de basisopstelling al voor het inlopen/inspelen bekent. Deze had ze gemaakt op basis van de training, doordat Joep 4 mid-speelster had waren er wat positieveranderingen. De eerste set zou beginnen met: Margriet als spelverdeelster en Maaike in de diagonaal, Christa en Annelieke op midden en Martine en Marjon op de buitenkant. Sleen en Ouvol zijn allebei nog volop in de race voor het kampioenschap, dus was het belangrijk voor ons om hier punten binnen te halen. Tijdens het inspelen/inslaan bleek dat wij gemotiveerd waren om deze keer wel van Ouvol te winnen.

 
Vanaf het begin van de eerste set gingen de beide teams gelijk op. Er werd aan beide kanten veel aangevallen en verdedigd, waardoor bij ons de pass niet goed bij de spelverdeelster aankwam. Tijdens ralley’s gingen we rommelig spelen en hadden we moeite om de bal op de grond te krijgen. Halverwege de set werden Maaike voor Wilma en Annelieke voor Sanneke gewisseld. Nog steeds gingen de teams gelijk op, maar door aanvallend direct te scoren wisten wij de eerste set te winnen met 25 -23.
 
De tweede set bleven we zo staan als we geëindigd waren, alleen begon Sanneke nu aan de buitenkant en Marjon op de middenpositie. Deze set werd er weer aan beide kanten veel aangevallen, maar wij wisten onder bijna elke bal een handje te plaatsen waardoor we telkens weer de kans hadden om aan te vallen. Ook kwam de bal beter bij de spelverdedigster waardoor Margriet de ballen lekker kon verdelen en we aanvallend veel scoorden. Tijdens een aanval van de tegenstanders raakte Margriet geblesseerd tijdens het blokkeren van de bal, waardoor Margriet voor Afke werd gewisseld. Toen de Ouvol met een moeilijke serve kwam, werd Christa voor Maaike gewisseld. De bal werd weer gebracht en zo konden we weer verder. Maaike werd vervolgens weer voor Christa gewisseld, zodat we meer lengte en aanvalskracht aan het net hadden. Deze set hebben we ook gewonnen met 25 – 22.
 
Van beide kanten had de scheidsrechter het verkeerde opstellingsbriefje in zijn handen, waardoor beide kanten met een andere opstelling moesten beginnen. Hierdoor begon de set onrustig. Maar wij wisten ons snel over deze fout heen te zetten en begonnen wij met een sterke serves, waardoor de tegenstander moeite had om aanvallend direct te scoren. Doordat de pass redelijk bij de spelverdeelster kwam, kon Afke het spel goed verdelen waardoor wij wel in staat waren aanvallend direct te scoren. De voorsprong werd lang vastgehouden, waardoor we deze set wonnen met 25 – 16.
 
De laatste set begonnen we in het begin fouten te maken waardoor we achter kwamen te staan. Dankzij de aanmoediging van het publiek op de tribune wisten weer terug te komen en aanvallend te scoren. Ook deze set ging het weer gelijk op, beide teams waren vastbesloten om het laatste punt binnen te halen. Door de harde aanvalsdruk aan beide kanten en de sterke verdediging kwam de stand op 23 – 23 te staan. Op een stand van 25 – 24 voor Sleen wist Wilma een mooie prikbal via het blok van de tegenstander te geven, die vervolgens uit ging. Waarop de scheidsrechter het contact van het blok en de bal niet zag, en zo werden er meerdere fouten gemaakt door de scheidsrechter ten nadele van Sleen. Het werd een nek-aan-nek race waardoor Ouvol uiteindelijk wist te winnen met een stand van 29 – 31. 
 
Ondanks de winst van 3 – 1 voor Sleen, hing er een teleurstellende sfeer omdat we de laatste set niet gewonnen hadden dankzij de scheidsrechter. Maar we staan momenteel nog steeds op een 2e plek in de competitie, die we zolang mogelijk vast proberen te houden.

Een reactie plaatsen