VC Sleen DS1 – Dalen DS2

VC Sleen DS1 – Dalen DS2

Dames 1 blijft winnen…

Op zaterdag 6 november hadden we een thuiswedstrijd tegen Dalen. Door blessures van  Maaike,  Elsbeth en Myrthe  en afwezigheid van Annelieke hebben we gevraagd of Laura, Anniek en Christa mee willen doen.

1e Set
We begonnen  de wedstrijd met Hanneke, Maaike, Martine, Wilma, Elsbeth en Femke. Dalen en Sleen gingen aardig gelijk op. Bij een voorsprong van 13-10 vroeg de coach van Dalen een time-out aan. Door een hele goede spelverdeling van Hanneke konden onze aanvallers goed afmaken.  Sleen kwam uiteindelijk op een stand van 20-12 door o.a. een goeie serve van Femke, en door een mooie aanval van Elsbeth hebben we de set met 25-12 gewonnen.

2e Set
We begonnen met dezelfde opstelling als in de eerste set. Sleen begon erg slecht en liet Dalen erg dichtbij komen. Joep wil lengte aan het net en wisselt Christa erin voor Maaike. Pas met een stand van 18-16 komt Sleen voor te staan. Dit vooral door goeie smashes van Wilma. Toch blijft het gelijk op gaan en komen we op een stand van 21-19. Dit wordt 22-19 na een goeie aanval van Martine. Ook deze set hebben we gewonnen.
 

3e Set
We begonnen weer met Hanneke, Maaike, Martine, Wilma, Elsbeth en Femke. Al snel komt Christa erin voor Elsbeth, omdat Dalen een goed blok had op mid. Hanneke maakt flink wat punten met haar serve. Dalen krijgt door dat Sleen de ‘prik ballen’ achter het blok niet goed heeft, en maakt daar dus (slim) gebruik van. Toch was dat niet genoeg voor Dalen, want Sleen wint alsnog de set met 25-19.

4e Set
In de laatste set zijn we begonnen met Hanneke, Maaike, Martine, Wilma, Elsbeth en Anniek. Sleen begint niet sterk en laat Dalen een voorsprong nemen. Joep vraagt een time-out aan en zet Sleen op scherp. We willen met 4-0 winnen! Sleen neemt laat de voorsprong, maar gelukkig niet té laat. Femke komt er de laatste paar punten nog in voor Wilma. En we winnen de set met 23-19.
We zijn erg blij met de 4-0 overwinning en staan nu op de eerste plaats! Dit proberen we natuurlijk zo te houden. Komende zaterdag moeten we om 14.00uur spelen tegen Oryx in Groningen.

Een reactie plaatsen