Unieke gebeurtenis voor DS2

Unieke gebeurtenis voor DS2

Invictus DS1 – VC Sleen DS2

Op vrijdagavond 14 januari moest dames 2 naar Veenhuizen. De wedstrijd tegen Invictus DS1 uit dit mooie dorpje stond op het programma. Niemand had er ooit van gehoord of had in Veenhuizen gevolleybald. Het adres opgezocht en ingetikt in de Tom-Tom en met z'n 10-en op naar Veenhuizen. De regen kwam met bakken uit de hemel en na een reis van drie kwartier kwamen we aan in Veenhuizen.

Onze reisleider, de Tom Tom, gaf aan dat we er waren maar er was echter weinig wat op een drukke sporthal zou lijken. Ja, wel een groot hoog gebouw met wat lichten maar zou dat dan de sporthal zijn? Het leek er zo doods!Ja hoor, het was de sporthal. Wij werden vriendelijk ontvangen door onze tegenstanders. Er werd nog even een bakkie voor ons gezet en ondertussen konden wij ons omkleden in de "kleedkamer". Na een bakkie te hebben gedaan konden wij ons warm draaien, en dit moest zeer zeker. In de hal gekomen bleek de temperatuur niet veel te verschillen met die van buiten. De hal deed mij denken aan de  gymzaal van vroeger die bij het voormalige gemeentehuis in ons dorp stond. Het enige wat ik miste was de grote houtgestookte kachel in het midden van de zaal. Het water liep bijna net zo hard aan de binnenkant langs de muren als aan de buitenkant met als gevolg dat er meer verf op de grond lag dan op de muur zat. Maar goed dit kon onze pret natuurlijk niet drukken. Wij zagen enigszins de humor er wel van in en begonnen met inlopen.Tja, over de wedstrijd valt eigenlijk niet zo veel te zeggen: wij speelden een leuke wedstrijd. De setstanden waren:

1) 10 -25

2) 16 -25

3) 13- 25

Iedereen heeft lekker kunnen spelen en warm kunnen blijven in de hal. Jan ging als coach met een tevreden gevoel op zoek naar de "kantine". Samen met de tegenstanders gingen we douchen in de "kleedkamer". De douches leken op de kleedhokjes in een zwembad met een deurtje ervoor Je moest smeken om een beetje water of rondjes lopen in de douche om een straaltje te pakken kunnen krijgen. Maar goed we werden (hoop ik) wel schoon en konden ons aan kleden. Tja dit moest natuurlijk allemaal wel snel want de kleedkamer was tevens ook kantine. Toen we eindelijk klaar waren (inclusief onze tegenstanders) kon Jan ook de kantine of kleedkamer betreden om een borrel te kunnen drinken. Voor ons werd een grote bak gezet met daarin enkele blikjes drinken, zakjes chips en marsjes.Wat je uit de bak nam moest je zelf even betalen in de kas die er naast stond. Wij hebben enorm genoten van deze entourage en kwamen er achter dat wij het in eigen dorp wel enorm goed voor elkaar hebben.Een mooie grote verzorgde hal met 4 kleedkamers, 3 velden in de hal waar het soms wel erg warm is. Maar beter te warm dan te koud?!Een kantine met onze vaste kantinedienst een groot assortiment aan dranken en snoep en niet te vergeten de overheerlijke verse soepjes die iedere zaterdag geserveerd worden (tja, al zeg ik het zelf).Graag nodigen wij ook de dames van Invitus uit in onze kantine. Dames van Invictus bedankt, wij zijn weer een ervaring rijker. Wij vonden het enorm gezellig bij jullie maar gelukkig voor jullie zijn er plannen voor nieuwbouw van de hal. Mocht jullie hal klaar zijn is misschien een vriendschappelijke wedstrijd een leuke optie? .

P.S. Er zijn leuke foto's gemaakt op een mobiel toestel. Helaas zijn deze van een iets te slechte kwaliteit om deze te kunnen plaatsen. Ik hoop dat jullie fantasie goed z'n werk zal doen zonder deze plaatjes. De geplaatste foto bij dit artikel laat het beeld zien van  het assortiment van de "kantine".

Een reactie plaatsen