Tja…….C2…..

Tja…….C2…..

…..wat moet dat gaan worden ?

Het seizoen begon met de vraag : “Wat moet dit gaan worden ?” ,  3 meiden  2de jaars- C ; Inessa, Karlijn, Miranda, 3 uit de mini’s ; Marit, Evelijn en Sanne Burger en dan ook nog 2 die dit jaar voor het eerst meedoen, Mila en Sanne Hoving.

Het antwoord was bij de 1ste wedstrijd al te zien. Het bleken 8 meiden te zijn die wìlden volleyballen en dat niet alleen, zij wilden ook béter worden ! Wat een gedrevenheid ! Daar heb ik het hele seizoen van genoten. Dat aangevuld met een groep fanatieke en enthousiaste ouders die geregeld duidelijk te horen waren……… Wat wil je als coach nog meer ?

De speelsters zijn gedurende het seizoen steeds beter gaan (samen-) spelen. Niet alleen qua techniek maar ook qua inzet. Zij hebben veel nieuwe dingen geleerd en toegepast in de wedstrijden. Daardoor spatte het plezier en enthousiasme er soms van af. Hierdoor werd het wel moeilijk om te bepalen wie er wissel moest staan en wie er vervolgens gewisseld moest worden. Maar dat was mijn zorg niet. Dat heeft Rozemarijn, samen met de aandachtspuntjes keurig netjes voor mij op papier gezet. Al met al werd het voor mij wel makkelijk gemaakt om te gaan coachen.

Toch heb ik als uit-coach ervaren dat je toch vragen overhoudt omtrent diverse zaken/punten. Wel fijn dat er dan ook tijd voor gemaakt word om e.e.a. te verduidelijken. Ook heb ik tips gekregen om bepaalde technieken bij de speelsters te verbeteren hetgeen ik als zeer prettig heb ervaren.  Het gaat er uiteindelijk om dat de meiden in een plezierige omgeving steeds beter gaan volleyballen. En dat is gelukt !!!

Deze meiden zijn een keer met Rozemarijn naar de Huttenheugte geweest, een klasse-actie Rozemarijn ! Erg leuk. Ook dat heeft bijgedragen aan de positieve sfeer in het team. En niet te vergeten het etentje bij de familie Damen; Clemens bakte de pannenkoeken en Marcel completeerde dit met een pan soep. Hierna zijn we met z’n allen bij Dames-1 gekeken. Ook dit was weer een geslaagde dag net zoals die keren dat we bij Lycurgus hebben gekeken naar “onze” Anniek.

Voorafgaande aan dit seizoen kreeg ik de vraag of ik de Uit-Coach wilde zijn bij dit team. Ik heb even getwijfeld maar ik ben blij dat ik dit heb mogen doen !

Tja………..C2…………Ik heb van jullie genoten, dank jullie wel !!!

 

Sportieve groet,

             de Uit-Coach

 

Een reactie plaatsen