Winst met een zwart randje

Winst met een zwart randje

Sudosa – Desto DS3 – VC Sleen DS1 (2 – 3)

Vandaag (05-11-2011) moest Sleen afreizen naar Assen om een spannende pot te spelen tegen de nummer 2 in de poule, namelijk Sudosa. Met de geweldige overwinning van vorige week nog in ons achterhoofd, besefte Sleen toch wel dat ze er wel vol tegenaan moesten.

In de eerste set begon Sleen zwak. De eerste acht punten waren al snel gemaakt en niet in het voordeel van Sleen. Nadat er een time-out was aangevraagd begon Sleen helemaal ‘opnieuw’ aan de wedstrijd. De pass kwam goed en er werden geweldige ballen geslagen. Het was heel rumoerig in de zaal, maar het meeste lawaai kwam van Sleen die even liet zien dat ze aanwezig waren. Uiteindelijk heeft Sleen deze set gewonnen met 25-9.
De tweede set was het tegenovergestelde van de eerste set. Alles wat Sleen in de eerste set deed, kwam niet meer terug. Sudosa walsde helemaal over Sleen heen. Uiteindelijk probeerde Sleen wel terug te komen door Sudosa gek te maken met prikballen en geslagen ballen. Sudosa liet zich echter niet uit het veld slaan en trok deze set naar zich toe met 25-22.
In de derde set werd er besloten om de tweede set te vergeten en weer lekker te gaan spelen. Het ging echter wel heel moeizaam en het snelle, flitsende spelletje van de eerste set was nergens terug te vinden. Uiteindelijk kreeg Sleen een schop onder de kont van de coach Joep en besloot de schouders eronder te zetten en alles te geven om die derde set binnen te slepen. Dit lukte en de derde set ging met 25-16 naar Sleen.
Uiteindelijk begon de vierde set. Sleen ging hier helemaal de mist in. Sudosa liet Sleen alle kanten van het veld zien met mooie geslagen ballen en prikballen. De nodige wissels, time-outs, de beslissende rol van de scheidsrechter en het geschreeuw aan de kant mochten niet baten en de set was dan ook snel gespeeld in het voordeel van Sudosa met een stand van 25-18.
Hierdoor begon de vijfde en laatste set. Deze set word dan altijd gespeeld tot 15. De service kreeg Sleen niet mee maar besloot om niet met verlies naar huis te gaan. Het eerste punt pakte Sleen waarnaar er met een goede servicebeurt de voorsprong al snel opgebouwd was met 5 punten. Het spel van de eerste set leek weer een beetje terug te komen en de set ging uiteindelijk dan ook naar Sleen met een stand van 15-8.
Uiteindelijk heeft Sleen dus gewonnen met 3-2. Toch voelde het een beetje als een verlies omdat men wist dat ze deze wedstrijd met 4-0 hadden kunnen winnen. De volgende wedstrijd zal 12 november om 19:00 uur in onze eigen sporthal in Sleen plaatsvinden.

Een reactie plaatsen