Terecht (?) niet tevreden

Terecht (?) niet tevreden

Sleen HS 1 – Deko HS 1:  (2-2)

Hoe is het mogelijk dat Dames 1 weer met 4-0 wint en dat het de Heren niet lukt? Ik dacht dat het te maken zou kunnen hebben met het leeftijdsverschil. Heren 1 heeft vreselijk veel ervaring, maar het lijf schiet waarschijnlijk door het verouderingsproces steeds vaker te kort.

De gemiddelde leeftijd spreekt dan ook boekdelen: de meiden (Dames, jawel) zijn gemiddeld 15,7 jaar jong, terwijl de mannen (Heren, jawel) op 52 jaar oud uitkomen. Niet te geloven. Maar toch zit het hem niet in de leeftijd, maar in …. . Dat geheim van Dames 1 zal ik in het volgende wedstrijdverslag onthullen.

Om te kunnen spelen, moet je in ieder geval met zes spelers beginnen en dat lukte. Jan, Jan, Harjo, Harm, Erik en Hedzer moesten het varkentje wassen, zonder hulp van een (grieperige) coach en de verhinderde spelers Ronny, Geert en Marcel. Sleen kwam goed uit de startblokken en liet duidelijk het betere van het spel zien, waardoor de eerste set werd gewonnen met 25-21. Een niet erg groot verschil, maar twee punten is genoeg bij het bereiken van de 25.

De tweede set was bijna een kopie van de vorige en Deko dat ook met slechts zes spelers en zonder coach speelde, verloor nu met 25-19. Sleen was uiteraard in zijn nopjes, want dit was beter dan verwacht en het was duidelijk dat de wedstrijd niet meer verloren kon worden. En het dacht ook een derde set te kunnen pakken, maar denken is niet genoeg. Deko had een verrassende andere opstelling en het begon beter te draaien. Het spel was aan beide kanten van het net soms niet om aan te zien en soms heel vermakelijk, terwijl er ook nog wel eens mooie rally's waren. Hoe dan ook: deze set eindigde in het voordeel van Deko in 17-25.

De vierde set was bijna een kopie van de derde en met name door beter serveren van Deko en slechter aan de kant van Sleen, eindigde deze set teleurstellend in 20-25.

Al met zijn de Heren van Sleen dan ook tevreden over het begin, maar ontevreden over het eind van de wedstrijd.

Een reactie plaatsen