Sponsor krijgt waar voor zijn geld

Sponsor krijgt waar voor zijn geld

Klaverblad verzekeringen / Quinto HS4  –  VC Sleen HS1 (3 – 1)

Het vorige wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen Invictus begon ik met wat gedachten over namen van volleybalverenigingen en de transparantie – om maar eens eens kreet van vandaag te gebruiken – van verschillende namen.

En die transparantie is er bepaald niet bij het team uit Westerbork want niets wijst naar die plaats. Maar het zegt wel heel duidelijk iets over de sponsor: Klaverblad verzekeringen en die wil dat ook laten weten, want alle teams hebben deze lange naam vóór hun oude volleybalnaam Quinto gekregen. En laat ik nu ook nog niet de betekenis van Quinto weten. Na onderzoek kreeg ik te horen dat ene meneer [klinkt als] Quint sterk betrokken was bij de oprichting van de vereniging die daardoor in naam enigszins aangepast naar hem werd vernoemd. Het is maar een weet!
Maar goed: met een verzekeringsmaatschappij als sponsor schijn je verzekerd te zijn van de overwinningen, want Sleen ging de boot in.

We reden de derde opeenvolgende vrijdagavond de N381 op met zes (en halve) speler: Harm is zo ongeveer op de weg terug van de wintersport uit Oostenrijk, Jan Stegen is geblesseerd en Erik heeft last van de knie. Verder spande het er nog om of we wel met zes spelers zouden vertrekken aangezien Harjo onverwacht opgeroepen zou kunnen worden om de verloskundige van zijn dochter terzijde te staan. Gelukkig – voor ons als team – , werd hij niet opgepiept en konden we de eerste set met zes spelers beginnen. Het begon heel aardig, maar  al gauw liet Sleen steken vallen en de set werd dan ook verloren met 25 -13.

De tweede set was tot aan de uitslag aan toe een kopie van de eerste. De derde set was iets beter, want die werd verloren met 25 – 14.

Sleen wisselde alle drie sets sterke rally’s af met veel persoonlijke fouten, hetgeen [lange naam+]Quinto niet deed, waardoor zij telkens aan het langste eind trokken. Aangezien de kneusknie van onze gelegenheidscoach Erik zich steeds beter ging voelen, kwam Erik er in de vierde set in en toen zag je het voordeel van bankzittende coaches: ze kunnen het spel van de tegenstander lezen en maken daar gebruik van. Met die kennis, veel inzet, goede rally’s en minder persoonlijke fouten werd deze set met 17 – 25 gewonnen. Een wedstrijd die voor Sleen kort samengevat kan worden met: heel wisselend spel met veel persoonlijke fouten.

Sleen was niet tevreden, maar had de kampioensploeg een setje afgesnoept en niet alleen dit setje: van de vier sets die Quinto tot nu toe had verloren, stond er één op conto van Emmen en de andere alle drie van Sleen!

Een reactie plaatsen