Spannende wedstrijd

Spannende wedstrijd

DOS HS1 – VC Sleen HS 1 (2 – 2)

Een uur voor aanvang van de wedstrijd van Dames 1 in Sleen, begon de wedstrijd voor Heren 1 in 2e Exloërmond. We waren niet erg hoopvol, aangezien het team zonder de drie Jannen was: 

Jan Stegen moest werken, Jan van Wijk zat met een longontsteking thuis en Jan Sibon kon niet na een behandeling door de chiropractor. De lezer die Heren 1 kent, weet dat daardoor beide spelverdelers afwezig waren en dan wordt het echt improviseren. Wij begonnen met Harjo als spelverdeler en Geert op diagonaal, Erik en Ronny als buiten- en Harm en Hedzer als midspelers. Wij startten de eerste set zonder veel zelfvertrouwen en speelden te afwachtend. Dat leverde als snel met de stand 25 – 18 het eerste verliespunt op.

Het was duidelijk dat wij uit een ander vaatje moesten tappen en dat deden wij in de tweede set met hetzelfde opstelling. Wij wonnen deze set dan ook met 20 – 25.

In de derde set werd Erwin gewisseld voor Hedzer en ging Ronny op mid spelen. Het spelverloop was heel wisselend: aan beide kanten van het net werd van tijd tot tijd rommelig, onverzorgd gespeeld, maar waren er ook schitterende rally's. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind met de stand 23 – 25.

De vierde set startte in dezelfde opstelling, maar al gauw liep Dos uit en werden beide twee time-outs gebruikt om het ritme van de tegenstander te verstoren. Het mocht echter niet baten en ook een paar wissels waren niet afdoende om het wedstrijdverloop te laten kantelen en won Dos deze set met 25 – 22. Enigszins teleurgesteld dat we niet een derde set hadden gepakt, reden we toch terug met het goede gevoel dat wij met dit gelegenheidsteam gelijk hadden gespeeld tegen de ploeg die tweede op de ranglijst stond.

Een reactie plaatsen