Sleen zet oude traditie voort.

Sleen zet oude traditie voort.

VC Sleen DS1 – Donitas DS7 (4 – 0)

Zaterdag 17 maart lag er voor Sleen weer een thuiswedstrijd in de planning. Hun tegenstander was Donitas uit Groningen die op de zesde plek staan. Sleen had deze ploeg al een keer verslagen met 4-0, maar na de nederlaag van vorige week waren ze vastberaden om niks en niemand meer te onderschatten. De dames kregen nog even een oppepper van coach Joep om vooral ook enthousiast te blijven en er een gezellige wedstrijd van te maken.

In de eerste set begonnen Hanneke, Wilma, Annelieke, Elsbeth, Rozemarijn en Martine. Sleen begon met serveren en bouwde direct een mooie voorsprong op, waardoor er inderdaad een gezellige en enthousiaste sfeer hing bij de dames. Er werden mooie ballen geslagen, maar ook begon Sleen slim te spelen waardoor de verdediging bij Donitas te wensen overliet. Hierdoor kon Donitas geen goede aanval opbouwen. Doordat de druk bij de dames uit Groningen lag won Sleen deze set met duidelijke cijfers, 25-13.

Onder het motto van ‘never change a winning team’ besloot coach Joep om dit dan ook niet te doen. Toch begon de tweede set rommeliger dan de eerste set. Sleen keek al snel tegen een achterstand aan en dit hadden ze helemaal aan zichzelf te danken. De concentratie was er niet meer en het werd lastig om de pass goed te brengen. Toch liet Sleen zich niet uit het veld slaan en pakte het weer op, mede dankzij een goede service. Langzaamaan kwamen ze weer bij en bouwden weer een voorsprong op. Door hard te werken en slim te spelen heeft Sleen deze set gewonnen met 25-19.

In de derde set kwam Marjon erin voor Elsbeth. Sleen wilde de set weer net zo beginnen als in de eerste set en werkte hard. Deze set was behoorlijk spannend want het ging redelijk gelijk op. Donitas kwam goed in hun spel en had inmiddels ook een goede aanval opgebouwd. Toch was Sleen vastberaden om het niet te laten liggen en wilde voor elk punt hard werken. De thuisdames hebben dus ook goed doorgezet en deze set gewonnen met 25-17.

In de laatste set kwam Femke erin voor Martine en Elsbeth voor Annelieke. Sleen had nu drie sets gewonnen en wilde hun oude traditie weer voortzetten, namelijk om die 4-0 winst binnen te halen. Het enthousiasme was overduidelijk aanwezig maar toch zakte Sleen een beetje in. Er werd rommelig gespeeld en er kwam dus ook geen goede aanval uit. Donitas profiteerde hiervan door Sleen onder druk te zetten met een goede service. Toch moest Sleen het wel gaan oppakken wilden ze toch alle punten in eigen hal houden. Dit deden ze dan ook. Er kwam weer leven in het spel en hierbij werden er ook weer mooie ballen gescoord. Sleen won deze set met 25-20.

Hierdoor heeft Sleen weer vijf punten weten te halen en is het kampioenschap voorlopig nog niet in gevaar. Er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden. Volgende week zijn ze vrij maar die week daarop moet er weer een lastige wedstrijd worden gespeeld tegen Oryx uit Groningen. Deze wordt gespeeld in eigen hal om 19:00 uur.

Een reactie plaatsen