Sleen DS1 – DIO/Oosterwolde DS2

Sleen DS1 – DIO/Oosterwolde DS2

 

Weer een overwinning voor VC Sleen DS1

Zaterdag 9 oktober speelden wij onze tweede competitiewedstrijd in eigen hal tegen DIO/Oosterwolde. Langzamerhand kwam ons team stuk voor stuk in de kantine binnenlopen en werden allen geconfronteerd met het overlijden van een geliefde vrijwilliger binnen de Volleybal Club Sleen, Gerard de Sain.

Na een mooi woord van onze voorzitter en een minuut stilte waren we een beetje overdonderd en moesten ons hierna weer even herpakken. Want na twee gewonnen competitiewedstrijden, was het nu aan ons om de goede start van de competitie te continueren. Tijdens het inspelen zagen wij al snel dat de tegenstanders veel lengte had, waardoor wij redelijk onder de indruk waren van hun aanval.

De eerste set begonnen: Hanneke, Wilma, Martine, Femke, Annelieke en Maaike. In de eerste set moesten we hard werken, maar door een goede servicebeurt kwamen we op voorsprong met 17 -10. Maar DIO/Oosterwolde had zelf ook een sterke service waardoor wij geen pass konden brengen en ze op ons inliepen. Ook de wissels van Aniek voor Martine en Elsbeth voor Maaike mochten niet baten. Wij bleven moeite hebben met de service van de tegenpartij waardoor we deze set verloren met 22 -25.

De tweede set werd Martine teruggewisseld voor Anniek. Vanaf het begin van de set gingen de beide teams gelijk op. Er werd aan beide kanten veel aangevallen en verdedigd, waardoor wij weer lekker in ons eigen spel konden komen. Het was nog wel rommelig maar dit was aan beide kanten het geval. Martine werd nog gewisseld voor Anniek. En vervolgens namen wij een kleine voorsprong konden om deze uit te breiden. De tweede set hebben we dan ook gewonnen met 25 – 19.

De derde set bleven we staan. Er werden wederom weer mooie ballen gespeeld en aanvallen afgemaakt, maar het bleef erg spannend. We namen een voorsprong en wisten deze ook te behouden. Halverwege is Maaike nog gewisseld voor Elsbeth en we bleven doorgaan zoals het hoort te gaan. Deze set hadden we dan ook gewonnen met 25 -15.

De vierde set werd Martine voor Anniek gewisseld. Ook deze set wisten wij een voorsprong te nemen. Doordat Hanneke de blokkering van de tegenpartij wist uit te schakelen werden er erg veel mooie ballen gescoord, waardoor we de voorsprong groter konden maken. Aan het einde begonnen we wat te rommelen, maar hebben ook deze set gewonnen met 25 – 19.

Wij hopen dat we in deze competitie zo door kunnen zoals we gestart zijn. Onze volgende wedstrijd is vrijdag 15 oktober tegen Oostermoer in Gieten. 

Een reactie plaatsen