Seizoen afgesloten zoals begonnen

Seizoen afgesloten zoals begonnen

Sleen HS1 – V.V. Rolde H2   (3 – 1)

Als we de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Rolde vergelijken met de eerste wedstrijd tegen hen op 24 september 2011 dan zijn wij beter geworden. 

Een kniesoor kan zeggen dat Rolde slechter is geworden, maar wij gaan uit van het positieve. Hoeveel we beter zijn geworden, kun je verderop lezen.
 
Waar het aan ligt mag de bekende Joost weten – (wist je dat Joost een eufemisme is voor de duivel?) – , maar net als de vorige keer tegen Rolde verloren we de eerste set en wonnen we vervolgens de laatste drie. Niet zo'n goed begin, maar liever zo dan de eerste set winnen en er vervolgens drie verliezen. Sleen begon de eerste set niet geweldig en Rolde speelde vrijuit. Met twee time-outs – de laatste bij de stand 25-25 – kreeg de coach het team weer aan het spelen en het was dan ook teleurstellend om de set met 25-27 te verliezen. Dat dat niet nodig was, bleek uit de tweede set die gewonnen werd met 25-22. Toch ging dat niet zo gemakkelijk, want Rolde had drie wissels en twee time-outs, terwijl Sleen er twee wissels en twee time-outs gebruikte,
 
De derde set verliep heel goed en werd dan ook met de cijfers 25-16 gewonnen, vooral omdat Rolde grossierde in slechte stops, matige set-ups en gemiste scoringskansen. De vierde set werd vervolgens onder het extra toeziend oog van enthousiast, jeugdig publiek gewonnen met 25-19.
 
Sleen kon tevreden zijn: de klus was geklaard, een derde plaats – en misschien nog meer, maar dat is nog erg onduidelijk – en een verbetering van maar liefst 9 setpunten!! De eerste wedstrijd wonnen wij met 99-92 en de laatste met 100-84. Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen 2012 – 2013.

Een reactie plaatsen