Prognose en werkelijkheid zijn 2!

Prognose en werkelijkheid zijn 2!

Sleen HS1 – Invictus HS1,  Prognose: (2 – 2)

Aangezien (te) veel spelers van het team uit Veenhuizen veehouder zijn en de koeien niet eerder of later afstand van hum melk willen doen dan zij gewend zijn, is het tijdstip van 19.00 in Sleen op zaterdag 3 maart te vroeg voor hen. Vandaar dat deze wedstrijd op de trainingsavond om 21.00 werd gespeeld.

 

De prognose voor deze wedstrijd was: eindstand 2-2 en dat leek heel plausibel zeker in het licht van de 2-2-uitslag uit. Maar prognoses kloppen niet altijd (weten ze in de politiek ook alles van).

Wij beschikten over 7 (min of meer) fitte spelers en Jan Stegen die het – net zoals Afke afgelopen woensdag na een zweepslag weken geleden – wel weer aandurfde. Zoals vaker begon de eerste set heel goed voor ons. Maar ineens stokte het goede spel en bij een stand van 11-9 moest een time-out nieuwe impulsen geven en dat lukte: de set werd vervolgens vlot gewonnen met 25-14. Tot grote verbazing liep de tweede set nog beter en zonder time-outs van ons werd het 25-9. 'Never change a winning team', zou je kunnen denken, maar de bankzitters dachten: 'Had je gedacht!'en terecht, want we spelen niet (inter)nationaal voor voor de sportieve gezelligheid en met twee gewisselde spelers in een keer, ging het ineens minder goed en was het heel spannend toen wij (volgens het wedstrijdformulier) bij 25-25 een time-out aanvroegen. Net op tijd, want de set werd met 27-25 binnengesleept. Maar Invictus had weer moed geput uit de derde set en de vierde set was dan ook erg spannend en voor het publiek soms erg vermakelijk. Toch werd deze set ook gewonnen met 25-22. De prognose voor deze wedstrijd was 2-2, maar de werkelijkheid was gelukkig 4-0.

Wat betreft de prognose voor de eindstand van de competitie: bij het doorspitten van de standen, uitslagen en programma's, stuitte ik op twee fouten die ik de Nevobo inmiddels heb gemaild: Bij de 0-4-uitslag tegen Annen zijn maar drie sets met uitslag gemeld en de vierde met de stand 0-25 ontbreekt.

Ook staat er zwart op wit dat Sleen HS1 15 wedstrijden heeft gespeeld, maar het aantal sets voor + tegen (36 + 20) 56 is en dat klopt bij 14 en niet bij 15 wedstrijden van 4 sets!

Tot slot de prognose voor de eindstand van de competitie:

1. Klaverblad / Quinto.

2. Dos

3. Sleen

We zullen zien.

Een reactie plaatsen