PRET!

PRET!

VC Sleen MC1 – Flash Veendam MC2 (0 – 4)

Terwijl koning winter van zich liet spreken en de erwtensoep lekker stond te pruttelen in de kantine van VC Sleen, moesten de meiden van MC1 tegen een tegenstander die op papier niet veel moeilijkheden moest opleveren.

 Maar niets is zo gek als sport. De ene week worden de sterren van de hemel gespeeld en het andere moment is het net een natte krant op het veld. Ongeinspireerd en lusteloos werd er aan de wedstrijd begonnen en tevens werd de wedstrijd zo ook afgerond. Met een dikke 0-4 nederlaag zou je bijna gaan denken dat de Hoofdklasse net iets te hoog gegrepen is. Maar je vinger er achter krijgen waarom het zo wisselend is is lastig. Wellicht was het missen van twee trainingen deze week net iets te veel van het goede. Maar om even op de spelbeleving terug te komen, zou ik toch iets willen meegeven wat ik de mini's ook meegeef vlak voor de wedstrijd.
 
Plezier: het gaat er niet om of het publiek of de coach graag wil dat je wint, je moet plezier hebben ook win je soms niet.
Rust: iedereen maakt fouten, blijf rustig en moedig elkaar aan.
Enthousiasme: als je enthousiast bent werkt dat aanstekelijk voor iedereen in je team en voor jezelf.
Tactiek: pas toe wat je leert op trainingen en help elkaar daarbij in de wedstrijd.
 
Met deze simpele maar doeltreffende manier zul je zien dat jullie de volgende wedstrijd weer helemaal onbevangen kunnen gaan spelen. Want de negende plek waar jullie nu staan is zeker niet de plek waar jullie thuis horen. Zet m op.

Een reactie plaatsen