Ouderwets Genieten

Ouderwets Genieten

Sleen MC1 – Sudosa-Desto MC4 (3 – 1)

Met de opgedane ervaringen op het open clubkampioenschap waar we mochten genieten van prachtig volleybal, maar waar het helaas een beetje ongelijke strijd was, werd er zaterdag begonnen aan de tweede helft van het seizoen.

 Wat met name al opviel tijdens het inspelen was dat er een bepaalde rust heerste in het team en alle blikken stonden geconcentreerd en gefocused. Dat beloofde veel goeds en volgens insiders zou de tweede helft van het seizoen beter worden dan de eerste.
 
Het toernooi van vorige week heeft op een of andere manier een enorme postieve invloed gehad op de meiden, want we hebben technieken voorbij zien komen die we nog niet eerder hebben gezien. Zoals een sprongservice van Iris, harde opslagen van Renske die de ene na de andere bal over het net heen mepte, de bovenhandse opslag van Fleur die nu steeds wel over het net ging, mooie set ups van Jorien en Helen, de blocks van Janneke en natuurlijk de onmogelijke ballen die door Lisa en Manon werden gehaald.
 
Het was ouderwets genieten om dit meisjes C1 aan het werk te zien, mooie passings waardoor er goed kon worden gesmashed, samenspel op het hoogste niveau. De tegenstander heeft een duidelijk andere verwachting gehad van Sleen MC1 en hadden waarschijnlijk minder tegenstand verwacht. Echter de potentie die er nog in zit in dit team groeit met de week en je ziet bepaalde zaken die nu goed uit de verf beginnen te komen. De eerste set werd ruim gewonnen met 25 – 12 en dat gaf vertrouwen voor de tweede set die met 25-20 naar Sleen ging. De derde set werd spannend omdat de tegenstander besloot zich niet zo maar gewonnen te geven en helaas voor Sleen werd deze door Sudosa gewonnen met 20-25. Maar de tendens van de eerste twee sets werd snel weer hervonden en met heel veel concentratie, rust en teamwork werd de vierde set en de wedstrijd verdiend gewonnen met 25-21.
 
Volgende week komt Rolde MC1 op bezoek en hopen we dat de ingezette lijn wordt voorgezet, zodat we weer kunnen genieten van het mooie spel.
 
Romy Beterschap!
 
Met sportieve groet
Simon Driepunter

Een reactie plaatsen