Opluchting na eerste zege!

Opluchting na eerste zege!

VC Sleen MC1 – Sudosa/Desto MC5 (3 – 2)

De eerste wedstrijd van het seizoen is natuurlijk altijd een spannende aangelegendheid, zeker als je hoofdklasse gaat spelen en je weet dat het niveau hoger zal zijn.

Na een lekkere warming-up werd er goed begonnen, waarbij er in de eerste set snel werd uitgelopen naar een 7-1 voorsprong. Maar Sleen zou Sleen niet zijn om het toch nog even lekker spannend te maken in deze set die toch in het voordeel uitkwam voor onze pulletjes, 26-24. Ik hoor u denken "pulletjes"…….. ? Ik had er eigenlijk ook nooit van gehoord, maar als je vijf sets moet doorstaan met iemand schuin achter je met een eendenlokroeptoeter (mooi wordfeud woord trouwens) dan ga je toch eens googelen. Pulletjes beste lezers worden jongen van kippen en eenden ook wel genoemd en de woerd op de tribune probeerde de meiden van Sudosa op deze manier te ondersteunen. Maar goed genoeg over de eendenfamilie, terug naar de wedstrijd.

Gek genoeg hielp de toeter in de derde en vierde set, het is natuurlijk ook even wennen in de hoofdklasse als je plots 4 sets moet spelen in plaats van 3. Echter bij een stand van 2-2 in sets moest er ook nog een vijfde set worden gespeeld. De meiden van Sleen waren tot op het bot gemotiveerd om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen en kende een vliegende start in de vijfde set die triomfantelijk werd afgesloten met een klinkende 15-05! Hiermee werd de wedstrijd gewonnen met de setstanden 26-24, 25-22, 20-25, 24-26, 15-05.

Ik hoop volgende week weer een ander verhaal uit het dierenrijk te kunnen brengen en zal zondag eens wat brood gaan strooien bij de echte Anas platyrhynchos met waarschijnlijk een liedje van Herman van Veen in mijn hoofd.

Tot volgende week

Simon Driepunter

Een reactie plaatsen