Op naar de volgende ronde!

Op naar de volgende ronde!

Fama DS1 – VC Sleen DS1 (1 – 3)

Op dinsdag 22 november had Sleen een uitwedstrijd naar Smilde. Dit keer was het niet voor de reguliere competitie maar voor de bekerwedstrijd. Naast de reguliere competitie die je met je team speelt, kun je je als vereniging ook opgeven om voor de beker te gaan. Sleen was de eerste ronde al doorgekomen en ging gisteravond dus voor de tweede ronde tegen Fama.

Het doel van de wedstrijd was om te winnen, de besten stonden erin en als er geen reden was om te wisselen werd dit dus ook niet gedaan. Het team bestond uit voltallig dames 1 met aanvulling uit dames 2, namelijk Laura en Anniek Siebring, Marijke Wouters en Myrne Streunding.
In de eerste set begonnen Hanneke Wouters, Annelieke Jager, Laura Siebring, Wilma Reinders, Rozemarijn Bos en Anniek Siebring. Ondanks dat Fama een oude bekende was en Sleen redelijk wist hoe ze speelden, was er toch een beetje moeite bij de uitploeg. Fama was verdedigend heel erg sterk en bij elke bal zat er wel weer een handje onder. Toch was het Sleen die een behoorlijke voorsprong opbouwde, uiteindelijk werden er toch nog de nodige wissels ingezet aangezien die voorsprong steeds minder werd. Het was een erg spannende set die toch gewonnen werd door Fama met een stand van 28-26.
In de tweede set was de opstelling toch anders. Laura Siebring ging eruit en Elsbeth Bos kwam er in. Deze set werd al gespeeld met iets meer overtuiging dan de eerste set. Er werd weer een voorsprong opgebouwd aan de kant van Sleen waardoor het verschil wel opliep tot 7 punten. Toch was het Fama die daarna weer druk zette en waardoor Sleen onverzorgd ging spelen. De bal werd niet in een keer gescoord, maar er werden meer rally’s gespeeld wat alleen maar vermoeiender is. Toch was het Sleen die de druk erachter zette waardoor deze set werd gewonnen door de uitploeg met 25-19.
In de derde set ging Rozemarijn Bos eruit en kwam Martine Jager erin. In deze set mocht Sleen met de opslag beginnen, waar Hanneke Wouters goed gebruik van heeft gemaakt. Door haar sprongservice en de mooie geslagen ballen werd de voorsprong steeds groter en groter. Sleen wist de zwakke plekken te vinden bij Fama en kon daar goed op inspelen. Het is maar goed dat er telkens een grote voorsprong op werd gebouwd want Fama kwam wel weer goed terug. Toen er een time-out werd aangevraagd werd even duidelijk gemaakt dat als we wilden winnen het nu moest gebeuren. Dit gebeurde ook! Sleen pakte de draad weer op en trok deze set naar zich toe met weer een stand van 25-19.
Nu Sleen met 2-1 voorstond was het de bedoeling om die laatste set ook maar gelijk te pakken waarnaar ze weer lekker naar huis konden, aangezien het al laat op de avond was. Door een aantal mooie aanvallen en snelle ballen aan het net stond Fama met 5-3 achter toen Anniek Siebring aan service kwam. Hier kon Fama geen controle over krijgen waardoor het al snel een stand werd van 22-3. Toen de service dan uiteindelijk fout ging kreeg Anniek een luid applaus van Sleen en de tegenpartij! Hierdoor was de wedstrijd snel bepaald en was Sleen door naar de volgende ronde in de beker!

Een reactie plaatsen