Oók DS3 neemt punten mee uit Assen!

Oók DS3 neemt punten mee uit Assen!

Animo ’68 DS3 – VC Sleen DS3 (0 – 4)

Net als dames 1 mocht ook dames 3 zaterdag 11 februari volleyballen in Assen tegen Animo ’68. Dames 3 speelde tegen het 3e team van Animo. Op de ranglijst stonden deze teams exact gelijk voor wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden en punten. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

We vertrokken al op tijd om dames 1 nog even aan te moedigen. Toen we aankwamen stond de Slener hoofdmacht al met 0 – 2 voor, dat leek “kat in ‘t bakkie”. Helaas door de inspanning van de 1e drie sets en blessures van enkele speelsters ging de laatste set naar Animo. De dames hebben de wedstrijd gewonnen met 1 -3 (zie verslag Elsbeth).
Helaas moet dames 3 het al een tijdje doen zonder Chantal die rond de Kerst is uitgevallen met een knieblessure en daarnaast werden we ook nog geconfronteerd met de afwezigheid van Grietje die ook met knieklachten kampt.
De eerste set wonnen we met gemak. Er werd leuk gespeeld. Vandaag mocht Renske de spelverdeling doen en speelde Afke op diagonaal om misschien een iets sterkere aanval eruit te kunnen halen. De set werd overtuigend gewonnen. De 2e set begonnen we weer met de basis opstelling van de 1e set. In deze set speelden wij veel rommeliger dan in de 1e set. De pass kwam lang niet goed aan bij Renske en er kon dan ook niet echt een lekker balletje bij de tegenstander in getimmerd worden. Dit timmeren was overigens lang niet nodig want je kon zo een balletje in het centrum prikken en het punt was binnen, helaas is dit meestal iets gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar de winst van de 2e set kwam er wel.
Helaas viel Afke uit met een achillespeesblessure en mocht Andrea het proberen op de diagonaal positie. Een beetje onwennig, maar het pakte wel redelijk uit. Veel hadden wij ook aan Murél die net als bij dames 1 ook bij dames 3 mee kan doen. Een goede aanval en verdediging liet ze zien op de middenpositie. De derde en vierde set verliepen wel veel rommeliger dan de voorgaande sets maar uiteindelijk wisten we wel de 5 punten meenemen naar Sleen en zijn wij uitgelopen op naaste concurrent Animo ’68 DS3.

Voor onze geblesseerde speelsters scheelt het dat we volgende week zaterdag niet hoeven te spelen maar dat we vier dagen later een inhaal wedstrijd hebben op woensdag 22 februari in onze eigen hal om 20.00 uur.
Publiek is natuurlijk van harte welkom!

Een reactie plaatsen