Onthulling kunstwerk

Onthulling kunstwerk

kunstwerkHal(1).jpg

Verslag

Christa Weusthof heeft namens het bestuur van de Volleybalcub Sleen deel uit gemaakt van de commissie die was ingesteld om een kunstwerk aan de gemeente Coevorden, als eigenaar van de sporthal, aan te bieden. Christa heeft van haar belevenissen een "wedstrijdverslag" geschreven:

De dag van de onthulling

Vrijdag 12 februari was het dan zover: de dag van de onthulling. Van welke onthulling?
De onthulling van het kunstwerk natuurlijk.

’s Morgens nog even het kleed strijken en bellen met de Joep voor het lint (altijd goed voor deskundig advies). Snel naar het centrum bloemen en lint halen. En hups in mijn bolide zonder winterbanden glibberen naar Sleen.

Daar aangekomen zijn Dirk Bonnema, Melanie Banis (kunstenares) en een timmerman van Bouwbedrijf Geugies al druk in de weer om het kunstwerk op te hangen. Er wordt geboord, geschroefd, getimmerd en stofgezogen. Het timmeren bezorgt de kunstenares bijna een hartverlamming, maar nadat ze even aan de beademing is geweest , gaat het weer goed met haar. Daarna werkt zij het schilderij nog even bij. En klaar is het.

s’Avonds om 18 uur weer in de sporthal. Dirk staat al weer boven op de ladder. Onder het toeziende oog van halende en brengende ouders wordt het kleed over het kunstwerk gehangen. Nog even wat ballonnen er aan en dan kan het feest beginnen.
We lopen de kantine in, dat is even schrikken, de schoonmaakster is niet geweest. Gelukkig hebben we nog even tijd, dus gaan we op zoek naar een dweil. Roelina helpt ons even uit de brand. Zij regelt een mop en dweilt nog snel even de kantine, geweldig. Iets na half 7 komt Andrea binnen met heerlijke kleine gebakjes.

Daarna druppelen de mensen binnen, de volleyballers, de fotografen, de handballers en de badmintonners, de wethouder en de kunstenares met haar familie. Na de koffie en de thee is het dan zover. Dirk Bonnema bedankt de gemeente voor de fijne samenwerking en legt op poëtische wijze een link tussen sport en kunst. En dat is maar een kleine stap naar het kunstwerk van Melanie Banis, die als basis voor het kunstwerk de lijnen van de verschillende sporten heeft genomen. Als dank voor de fijne samenwerking krijgt ze een bos echte Hollandse tulpen.

Wethouder Roeles krijgt de schaar overhandigd. Hij vindt het wel heel bijzonder, dat de gemeente een kunstwerk krijgt aangeboden. Nu was het grote moment aangebroken: het lint werd doorgeknipt en het kunstwerk onthuld. De verbazing was groot, te horen aan het grote aantal oooh’s en aaah’s, gevolgd door applaus. Ik zou maar zeggen: WIE VONT MOOI!

Maar oordeel zelf, het kunstwerk hangt in de hal van de sporthal.

Namens de werkgroep voor het kunstobject, iedereen die een bijdrage heeft geleverd: bedankt!!

 

Een reactie plaatsen