NOJK – Tubbergen

NOJK – Tubbergen

Meisjes A plaatst zich voor de halve finale.

Tijdens de voorrondes van het Nederlandse Jeugd Openclub Kampioenschappen hebben de A meiden van Sleen zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de halve finale op 9 februari. Dit Nederlands kampioenschap is voor jeugd onder de 18.
 

Om half 8 al stonden de meiden klaar voor vertrek naar Tubbergen.
Onder leiding van coaches Jaap  en Margriet  en aangemoedigd door een aantal trouwe supporters begonnen de meiden enthousiast aan hun eerste wedstrijd. De spanning vooraf aan het toernooi ebde al snel weg en het team speelde redelijk gemakkelijk hun eerste wedstrijd. Dit was ook aan de setstanden te zien 25-11 en 25-14. Ondertussen werden ook de andere teams in de poule gespot en was het publiek van mening dat het mogelijk zou moeten zijn om zich te kunnen plaatsen voor de volgende ronde. De 2e wedstrijd tegen Pegasus uit Nijmegen verliep ook redelijk gemakkelijk en dat gaf de coaches de mogelijkheid iedereen te laten spelen. Er werd dan ook volop gewisseld. De meiden hielden knap het niveau vast en ook deze partij werd ruim gewonnen.
Of het door het gemak van de eerste 2 wedstrijden kwam of de toch iets betere tegenstander in de derde pot,is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk was dat in deze wedstrijd de meiden met een achterstand begonnen en pas aan het einde van de eerste set deze achterstand ternauwernood konden omzetten in een voorsprong door een hele sterke servicebeurt van Denise Knegt. Hierdoor werd een 19-22 achterstand omgezet in een 24-22 voorsprong, mede door sterk spel aan het net en wonnen de meiden deze set uiteindelijk met 25-22
Wakker geworden in de 2e set gaven ze die niet meer uit handen en wonnen deze met 25-15
In de laatste wedstrijd was 1 set genoeg om als eerste in de poule te eindigen en zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale.
Ook aan het begin van de eerste set begon Sleen weer met een achterstand en kwamen mede door het goede blok van de tegenstanders niet tot scoren. De meiden gaven echter niet op en trokken ook aan het eind van deze set de stand weer recht naar 20-20 om vervolgens door te stomen naar 25-21. In de laatste set lieten de meiden zien dat ze ook als team erg sterk zijn en wonnen deze met 25-23.
Dat betekent dat Myrne, Maaike, Maud , Lieneke, Anke, Denise, Laura, Marijke, Renee, Laura  en Anniek zich kunnen opmaken voor de volgende ronde in dit kampioenschap op 9 februari. Waar dit wordt gespeeld is nog niet bekend, maar zal tzt op deze site  worden vermeld.

Een reactie plaatsen