Overlijden Harmke Jansen

Overlijden Harmke Jansen

Het bestuur van Beachtoernooi Ermerstrand en VC Sleen heeft met veel verdriet en verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van onze legendarische stem van het Beachtoernooi,
Harmke Jansen
We kenden Harmke als een warm en liefdevol mens die verbonden was met het volleybal in Sleen, als speelster, als bestuurslid, later als notuliste, maar vooral als “De Stem van het Beach”.
Dag lieve Harmke als jij sprak waren wij stil.
Dank je wel voor al jouw trouwe jaren inzet, humor en betrokkenheid.
Wij wensen iedereen die haar lief hebben veel sterkte en steun toe.

 

 

Harmke . . .

 Zaterdagavond bereikte mij het bericht dat Harmke Jansen is overleden.

Zolang als ik Harmke ken is ze verbonden met het volleybal in Sleen, als speelster, als bestuurslid, later als notuliste, maar vooral als “De Stem van het Beachtoernooi Ermerstrand”.

Zolang als het door de volleybalclub Sleen georganiseerde Beachvolleybaltoernooi VC Sleen bestond was Harmke daarbij betrokken. Harmke was echt “De stem van het Beach”. Ondanks het feit dat ze op den duur niets meer met het volleybal te doen had, bleef ze “De Stem van het Beach”  Ik heb haar wel eens gevraagd: “Hoe lang blijf je dat nog doen?” Haar simpele antwoord was: “Zolang jullie het toernooi organiseren, blijf ik omroepen!” Het heeft niet zo mogen zijn. Afgelopen zaterdag is ze overleden, een paar weken na haar man Leo . . . werkelijk niet te bevatten.

Legendarisch voor mij blijft het verhaal:

Haar man Leo had een motor te koop. Er kwam een potentiele koper uit Utrecht. Leo vroeg of hij wel eens vaker in Drenthe kwam. Nee, eigenlijk niet alleen zo af en toe bij het Beachvolleybaltoernooi op het Ermerstrand. “O,” zei Leo, “dan ken je mijn vrouw vast ook wel.” En tegen Harmke: “Hé Harmke, kom eens . . .” Toen Harmke er bij kwam zei de man: “Nee, die ken ik zo niet.” “O, wacht meer even,” zei Harmke, en zei toe: “Attentie scheidsrechters . . .” “O, die stem ken ik zeker wel!” antwoordde de koper toen.

Tijdens “mijn” laatste toernooi in 2022 was Harmke voor de laatste keer betrokken bij het omroepen, ook al had ze toen al ALS. Het was ook haar laatste keer. Het praten ging al aanzienlijk minder en werd hoofdzakelijk gedaan door haar buddy.

Ik zal haar missen.

De laatste jaren haalde ik tijdens het toernooi een bakje patat voor haar. “Dit is de enige keer in het jaar dat ik patat eet.” zei ze dan. Op 1 februari van dit jaar hebben Ingrid en ik aan Harmke een zilveren microfoon uitgereikt, als dank voor haar jarenlange inzet voor het Beachvolleybaltoernooi VC Sleen.

Het volleybal in Sleen is veel dank verschuldigd aan deze geweldige vrouw!

Harjo de Poel
Voormalig voorzitter beach