Mooie pot!

Mooie pot!

VC Sleen HS1 – VVBO HS2 (3 – 1)

Ondanks de concurrentie van Dames 1 dat – uiteraard, o, ja? – veel meer publiek trok dan Heren 1, was de tribune redelijk gevuld met echtgenotes, kinderen, kleinkinderen en kennissen van het herenteam. 

Ook zat Marcel op de tribune. Ik noem hem, omdat ik even dacht dat hij een camerastatief had opgesteld om foto's of zelfs een video-opname te maken, maar al gauw bleek dat mijn sportbril niet goed was ingesteld op die afstand, want het werd duidelijk dat het geen statief was, maar beide metalen krukken betrof waarmee hij zich tijdelijk moet behelpen.

Het publiek had verder niet zo veel te klagen – zeker niet als je de werdstrijd vergeleek met eerder gespeelde wedstrijden -, want Heren 1 begon met een sterke eerste set die werd gewonnen met de eindstand 25-22. Deze stand geeft echter wel aan dat VVBO niet onderschat moest worden, hetgeen Sleen ook niet deed. Met iets minder goed spel, maar veel inzet werd de tweede set met 25-21 gewonnen. 

De derde set verliep wat minder. Geweldige rally's – voor het enthousiaste publiek – werden afgewisseld door smiezelballen en 2 time-outs + twee wissels van de coach Jan (relatiecode CLD9S2Q) wisten het tij niet op tijd te keren en deze set ging met 22-25 naar VVBO.

Met de spitsvondige opmerking dat we de wedstrijd al niet meer konden verliezen, begon Sleen aan de 4e set, die iets minder spannend was dan de eerste drie en dat kwam volgens een volleyballkenner bij Sleen 1 omdat de beste spelers bij VVBO op de bank begonnen en dat betaalde zich negatief uit voor hen. Sleen hield VVBO vanaf het begin in de houdgreep en wist deze set met 25-17 af te sluiten en was iedereen – bij Sleen – tevreden. 

Onder het genot van een pilsje en lekkere hapjes, waarmee – de hapjes welteverstaan – de catering ons verraste, kwamen de Heren van Sleen tot de conclusie dat het leuk(er) spelen is in de derde klas en dat ze zijn gegroeid …. [??].

Een reactie plaatsen