MC1 plaatst zich knap voor de Hoofdklasse.

MC1 plaatst zich knap voor de Hoofdklasse.

Waar een klein team groot in kan zijn

Terwijl buiten de mussen van het dak vielen van de warmte en de meeste mensen in de file stonden naar de stranden of richting bosbad gingen, speelden de dametjes van MC1 drie kwalificatie wedstrijden om volgende jaar hoofdklasse te gaan spelen.

Onder leiding van Joep bij afwezigheid van Herma werden de laatste instructies gegeven. Een beroemde coach zei ooit eens: "geef niet te veel instructies want anders zijn ze de belangrijkste alweer vergeten". Deze wijze woorden gingen goed op, want met een paar duidelijke strakke aanwijzingen werd de eerste wedstrijd tochwel ietwat nerveus begonnen. Al snel was men de zenuwen de baas en werd er ouderwets technisch goed gespeeld. Deze wedstrijd werd dan ook overtuigend gewonnen. De tweede wedstrijd was doorslaggevend, omdat een team voor aanvang van het toernooi zich had teruggetrokken zouden twee teams zich plaatsten voor de hoofdklasse en niet drie. Hier was de concentratie nog hoger dan bij de eerste wedstrijd en met de nodige vechtlust en inzet was ook de tweede wedstrijd in de tas. De derde wedstrijd was een formaliteit en werd met 18-25 gewonnen. Met drie zeges hebben de meiden er zelf voor gezorgd dat ze hoofdklasse hebben bereikt en dus volgend jaar tegen technisch vaardige tegenstanders van formaat, zoals bijvoorbeeld Tjoba MC1, gaan spelen op een groter veld. Meiden we zijn supertrots op jullie.
 
Het seizoen is bijna ten einde en daarom wil ik Herma en Joep bedanken voor het trainen en begeleiden van deze talentvolle groep. En last but not least de trouwe supporters die er elke week waren om de speelsters te ondersteunen, het was een leuk jaar.
 
Ik wil iedereen een prachtige zomervakantie wensen en zal de pen bij het begin van het nieuwe seizoen weer ter hand nemen.
 
Met sportieve groet
 

Een reactie plaatsen