MB-1 op koers

MB-1 op koers

Sudosa-Desto MB4 – Sleen MB1 (1-3)

Cees had opdracht gegeven om een half uur eerder aanwezig te zijn. Om te acclimatiseren zoals dat zo mooi heet. Voor de ouders een lange zit, maar goed. Je hebt in het verleden ingestemd dat dochterlief mocht  gaan volleyballen dus dit nemen we met plezier op de koop toe, toch ? Wij met z’n allen op tijd naar Assen. Een competitiewedstrijd van de B-1  bekijken.

Niet zomaar een wedstrijd maar dè wedstrijd van het seizoen. De B-1 staat als 2de op de ranglijst en moest vandaag tegen de nummer 1, Sudosa-Desto MB 4. Beide teams hebben nog kans op het kampioenschap dus dat kon nog leuk worden. Eenmaal in de kantine bleek dat de meeste ouders aanwezig waren en dat is goed èn gezellig.
 
Tot een kwartier voor de wedstrijd hebben we de kantine ingeruild voor een mooie plek op de tribune.  De speelsters kwamen allemaal op het veld. Sleen begon met de warming-up. Sudosa begon met iets totaal anders nl. een kampioensfoto maken….. Heel erg voorbarig en ietwat intimiderend. Jammer voor hun dat Sleen niet onder de indruk raakte maar nu heeft Sudosa iets in gang gezet wat ze nog moesten waarmaken !
 
Afijn, de wedstrijd stond op punt van beginnen. Hoe zouden onze meiden het gaan doen ? Zou Sudosa de verwachting kunnen waarmaken ? De toss werd gewonnen en mochten beide teams van kant ruilen. Dat is wel leuk voor de thuisploeg die zelf al een keuze had gemaakt…..  De 1ste set begon goed en ging gelijk op. Was deels te verwachten bij de nummer 1 tegen de nummer 2.   Sleen kwam op voorsprong maar kon dat niet genoeg uitbuiten en na een spannende set werd deze verloren met 27 -25.  Het begon al naar zweet te ruiken. Met name op de tribune. Zelf was ik 1 van de ouders wiens dochter niet op het veld stond dus ik was het niet. Ik was nl. volledig ontspannen en rustig. Hoewel, ik kreeg serieuze klachten met mijn rechter oor ! Later in de huisartsenpost zei men dat het nog wel een paar dagen kon duren voordat ik volledig hersteld zou zijn, en bedankt hè buurvrouw !
 
De 2de set begon zoals we gehoopt hadden. Vol inzet, wilskracht en gevarieerd spel. Erg mooi om te zien ! Het was duidelijk te zien dat Sudosa verdedigend goed was maar de aanval minder beheerste. Terwijl Sleen van beide markten goed thuis was. Er werd gedurfd gespeeld. Niet foutloos maar men ging wel dóór. Men bleef Sudosa onder druk zetten en houden.
Deze set werd met 22-25 gewonnen ! Hoezo spannend ?  1 van de moeders deed vanwege de warmte de jas al uit. Dat kon nog wat worden, naar alle waarschijnlijkheid werd het nòg warmer..
 
De 3de set wilde Sudosa winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Dat verwachtte men immers gezien de gemaakte foto. Om het verhaal niet te lang te maken ; Helaas voor hun. Sleen was niet kapot te krijgen !  Ook deze set werd gewonnen met 22-25. Met andere woorden ; Sudosa stond toch ècht achter !! En dat in eigen huis met de daarbij behorende grote schare publiek. Dat is toch wel effe een domper.
 
De 4de set moest toch wel door Sudosa gewonnen worden omdat zij dit seizoen nog niet 1 wedstrijd hadden verloren.  Er werden zelfs personen ingezet die feitelijk niets met het team te maken hadden en daardoor het vooral voor Sudosa moeilijker, zo niet belachelijker hebben gemaakt. Niet alleen voor het team maar ook voor de club Sudosa zelf ! Waarvan akte.
Onder de supervisie van Cees bleef Sleen haar eigen spel spelen en raakte niet van slag.  Sleen kwam steeds verder voor te staan en we zagen de bloemen al weer de achterdeur uitgaan even later gevolgd door w.s. de trofeeën.  Het zag er voor hun niet zo best uit. Kampioenschap is op z’n minst uitgesteld want Sleen won deze set met een overtuigende stand : 14 – 25.
 
Cees voerde nog een paar publiekswissels uit. Eerst voor Manon, zij heeft geweldig gespeeld en later voor Jorien. Zij heeft de hele wedstrijd, onder druk, eveneens uitstekend gespeeld. Al met al was dit een geweldige wedstrijd om te mogen zien. Wat een team, wat een drive, wat een durf om zo te spelen. Namens alle ouders : Complimenten meiden voor wat jullie vandaag hebben laten zien !!!
 
Niet alle complimenten gaan naar de meiden. Wanneer we alleen al bekijken hoe de meiden nu spelen t.o.v. het begin van het seizoen dan hadden we dit niet kunnen bedenken !
Jullie zijn allemaal zó gegroeid daar mogen jullie trots op zijn. En dankbaar aan Cees. Het laatste compliment gaat naar jou Cees. Namens de ouders kan ik je zeggen dat wij blij zijn dat je bij Sleen bent gekomen. En de manier waarop jij de meiden hebt laten ontwikkelen is grote klasse !!!
 
Zoals afgesproken geschreven door een objectieve toeschouwer

Een reactie plaatsen