MA1 4e op NK in Den Haag

MA1 4e op NK in Den Haag

Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Op 28 mei was het gesloten NK voor volleybal in Den Haag. Jeugdteams die in de A-Top klasse kampioen zijn geworden zijn hiervoor geplaatst, zo ook MA1 van Sleen. Zij zijn afgelopen seizoen kampioen geworden en dat betekende een plaats op de Nederlands Kampioenschappen voor hun. Het team uit Sleen bestaat uit Hanneke Wouters, Myrne Streunding, Laura Siebring, Anniek Siebring, Denise Knegt, Renée Houkes, Marijke Wouters, Marijke Woering, Femke Haan en Maaike Haan. Op 27 mei reisden zij af naar Den-Haag, want ze gingen een dag eerder heen en bleven in Den Haag overnachten. Met enthousiaste groep ouders en coaches begonnen ze de dag vol goede moed!

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Bravo ’99, een ploeg uit Westerhoven. De opstelling in de eerste set was Myrne, Maaike, Renée, Laura, Femke en Anniek. De meiden moesten in het begin nog wel een beetje wakker worden met hier en daar wat onnodige foutjes. Daarna begon het allemaal wat beter te lopen, de pass was goed waardoor er een mooie aanval opgebouwd kon worden. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-14 door de meiden van Sleen.
In de tweede set werden er een aantal wissels in gegooid waardoor de opstelling nu bestond uit Hanneke, Maaike, Denise, Laura, Anniek en Marijke Woering. De meiden begonnen vanaf het begin goed te spelen, het liep goed en er werden mooie ballen gescoord. Anniek werd in deze set nog gewisseld voor Marijke Wouters. De druk lag bij de tegenstander, het spel van Bravo ’99 kon niet op tegen het spel van Sleen en deze set werd dan ook overtuigend gewonnen door Sleen met 25-13. De eerste wedstrijd was dus binnen!
De tweede wedstrijd werd een moeilijkere wedstrijd voor de meiden. De tegenstander was Dynamo uit Tubbergen. De opstelling in de eerste set was Hanneke, Femke, Marijke Wouters, Laura, Anniek en Renée. In het begin van deze set stonden allebei de teams een beetje te klungelen en er kwam niet echt spel uit. Het ging behoorlijk gelijk op tot een stand van 10-10, totdat Dynamo een paar goede services achter elkaar had en het ineens 15-10 was. Door nog een goede service vanuit de kant van Sleen ging het weer gelijk op en was het 15-15. Dynamo werd even aan de kant geroepen in een time-out en begon daarna goed te spelen. De pass werd goed gebracht waardoor er een sterke aanval uit kwam. Bij Sleen hebben ze zich nog goed geweerd maar uiteindelijk ging deze set naar Dynamo met een stand van 25-19.
In de tweede set werd Femke erin gewisseld voor haar zusje Maaike. Sleen begon scherp aan de tweede set met een goede service beurt van Marijke Wouters waardoor de stand 7-4 was. Daarna was het Dynamo die terugknokte en het spel bij Sleen een beetje ontregeld was. Door een goed blok van Dynamo kon Sleen niet echt meer scoren. Er werd een nieuwe spelverdeler gewisseld aan de kant van Sleen, namelijk Myrne Streunding. De pass kwam nog steeds niet goed aan door een goede service aan de kant van Dynamo, waardoor deze set ook naar Dynamo ging met een stand van 25-18. Deze wedstrijd werd dus helaas verloren.
De derde wedstrijd was tegen SVI Zwolle. In het veld stonden Myrne, Laura, Marijke Wouters, Maaike, Denise en Anniek. In het begin was het Sleen die de overhand had. Er werd mooi gespeeld en het blok van Sleen stond ook goed waardoor de tegenstander niet aan scoren toe kwam. Na een paar goede ballen van Anniek was het Zwolle die de draad weer oppakte. Er kwam druk te liggen bij Sleen en er werden veel fouten gemaakt. Het ging daarna aardig gelijk op door een goede service van Sleen. Bij een stand van 21-24 werd Femke erin gewisseld voor Marijke Wouters, maar het mocht niet baten en de set ging naar Zwolle met een stand van 23-25.
In de tweede set kwam Renée erin voor Denise en Femke bleef staan na haar wissel in de eerste set. De set was nauwelijks begonnen of er was al een achterstand van 3-8 door een goede service van Zwolle. Sleen liet het er niet bij zitten en kwam terug met een goede service van Femke en Anniek waardoor het ineens 15-13 voor Sleen was. Sleen legde de druk bij Zwolle neer die veel foutjes maakte in hun spel en er werd bijna alleen maar in het net geslagen. Deze set ging naar Sleen met een stand van 25-17. Deze wedstrijd werd dus gelijk gespeeld. Dit betekende dat Sleen tweede in de poule was geworden en door mocht naar de kruisfinale. Ze moesten spelen tegen Martinus uit Amstelveen.
De eerste set begon Sleen met Hanneke, Anniek, Denise, Maaike, Femke en Renée. In deze wedstrijd werd er niet echt op technische fouten gelet door de scheidsrechters in het voordeel van Martinus. Sleen liet zich niet op de kop zitten en kwam terug door een goede service en aanval. Bij een stand van 12-12 werd de scheidsrechter ook wakker en samen met een goede service van Denise kwam er een kleine voorsprong uit. Bij allebei de ploegen werden er fouten gemaakt en ging het gelijk op. Het werd een spannende set die uiteindelijk naar Martinus ging bij een stand van 25-22.
In de tweede set was de opstelling hetzelfde. Door mooi geslagen ballen en fouten bij Martinus was het snel een stand van 6-3. Bij deze stand liet Femke zien dat ze ook kan voetballen en haalde met haar voet een bal van de grond die ook nog werd gescoord. De verdediging was perfect bij Sleen en er werden mooie ballen gescoord. Daarna sloeg het ineens helemaal om. Martinus begon op gang te komen en Sleen maakte veel fouten. Toch ging het nog gelijk op maar bij een stand van 25-23 was het spelletje beslist en gewonnen door Martinus. Dit betekende dus dat we voor de derde/vierde plek gingen, tegen een team uit Apeldoorn, namelijk Alterno.
De opstelling in deze set was Myrne, Anniek, Denise, Femke, Marijke Woering en Laura. Het mooie spel in de vorige wedstrijd was niet terug te zien in deze set. Sleen maakte veel fouten met name in de pass. Langzaam pakt Sleen de draad weer op door veel slimme balletjes te spelen. Het ging gelijk op maar uiteindelijk werd de set gepakt door Alterno met een stand van 28-26.
In de tweede set was de opstelling hetzelfde als in de eerste set. Alterno wist de gaten bij Sleen te vinden en had dan ook veel slimme balletjes. Door een foute service aan de kant van Alterno pakte Sleen het op en maakte de stand gelijk tot 11-11, daarna was het Marijke Woering die nog een goede service erachteraan had waardoor de stand nu 15-12 voor Sleen was. Er werd aan allebei de kanten een beetje geklungeld en het was Alterno die aan het langste eind trok en met een stand van 25-23 de set gewonnen had en dus de wedstrijd.
Sleen is dus uiteindelijk vierde van Nederland geworden. Ze hebben zich goed geweerd in het toernooi voor een team uit een klein dorpje. We zijn trots op de meiden en hopen dat we nog veel volleybal van hun mogen zien!

Uitslag:

1) Martinus Amstelveen

2) Dynamo Tubbergen

3) Alterno Apeldoorn

4) VC Sleen

Langs deze weg willen wij graag alle sponsoren bedanken die dit weekend voor MA1 hebben mogelijk gemaakt.

Klik hier voor de foto's

 

Een reactie plaatsen