Kop of munt?

[2]  Scheids bedankt! ?

Het spreekt vanzelf dat je de scheidsrechter na de wedstrijd bedankt, maar  de praktijk wijst uit dat dat niet altijd gebeurt.

 Zo werd ik na afloop van de laatste drie gefloten wedstrijden twee keer bedankt, één keer bewust niet bedankt en drie keer waarschijnlijk onbewust niet bedankt. En van die drie keer betrof het twee keer de aanvoersters van het thuisspelende team Sleen. Ik kreeg sterk de indruk dat het gewoon (?) vergeten was, maar daarom is dat nog niet goed te praten. Elke aanvoerder/ster weet toch dat je de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd bedankt, zelfs wanneer hij/zij vindt dat de scheids een mindere wedstrijd gefloten heeft. Een scheidsrechter gaat ook voor een foutloze wedstrijd, maar foute beslissingen horen  er nu eenmaal bij. Je bedankt hem of haar dan ook altijd voor de leiding en als je vindt dat hij / zij goed gefloten heeft, is het leuk voor de scheids om dat te horen.

Al met al misschien een aandachtspunt voor de coaches en scheidsrechters om aanvoerders/sters daar nog eens opmerkzaam op te maken.

Een reactie plaatsen