Kop of munt? [34]

Wedstrijdformulier

Je zou zeggen dat het afsluiten van het formulier na de wedstrijd het gemakkelijkste is van de hele wedstrijd:

 je hoeft je als scheidsrechter  niet meer vertwijfeld afvragen of de beslissende setpunt nu wel of niet touché was. Ook hoef je niet meer op de opstelling van de teams te letten, op netfouten en noem maar op.

Toch gaat er nog te vaak iets mis en ik begrijp dat wel een beetje: de wedstrijd is afgelopen, spelers zoeken de spullen bij elkaar en coaches bedanken de scheidsrechter. De aanvoerders melden zich bij de wedstrijdtafel en er wordt nog even nagepraat over een beslissing of het spel. De teller heeft een handtekening gezet en is snel vertrokken naar vriendje of teamgenoten, enz. enz. En dan moet je als scheidsrechter opletten dat je echt de tijd neemt om het formulier af te sluiten. Staan de begin- en eindtijd genoteerd? is de juiste winnaar vermeld en zijn de setpunten goed opgeteld? Pas als alles klopt, tekenen de aanvoerders van beide teams en zet je als eerste scheidsrechter als laatste een handtekening nadat je uiteraard je relatiecode hebt ingevuld.

Let er verder als scheidsrechter op of de teller alles goed heeft ingevuld. Zo bleek kortgeleden dat het  rugnummer van een speler op het formulier niet hetzelfde was als waarmee de speler in het veld stond. De teller kan wel denken dat alles klopt, maar is ook verantwoordelijk voor de controle ervan.

Als je nog twijfels hebt bij het invullen ervan, klik dan op de site van VC Sleen onder 'Spelregels' aan:  'Documenten'. Daar vind je 'Invullenwedstrijdformulierregio.pdf'  en kun je dat nog eens bekijken en eventueel invullen. Succes ermee!

Een reactie plaatsen