Kop of munt? [30]

Time-out!

Na een time-out vroeg ik me ineens af of het time-out-gebeuren wel volgens de regels was verlopen: na ongeveer 25 seconden floot de scheidsrechter 'einde time-out'.

De coach van team A had weinig te melden, de spelers stonden al klaar aan de zijlijn en gingen op dat fluitsignaal het veld in. De scheidsrechter floot hen echter terug (achter de lijn) en gaf hun pas toestemming het veld te betreden toen ook team B klaar stond.
Zo deed ik het 'vroeger' ook … totdat ik twijfelde of dat de juiste procedure was. Ik ging ernaar op zoek in het spelregelboekje, maar daar stond niet precies in wat ik wilde weten en ook de Leidraad Arbitrage gaf geen uitsluitsel. Daarop mailde ik mijn vraag naar een eredivisiescheidsrechter en die kon de exacte uitleg ook nergens vinden, maar zei dat elke speler direct na het (einde-time-out)fluitsignaal het veld in mocht. Het is namelijk de bedoeling dat 30 seconden na het begin van de time-out iedereen weer speelklaar staat en de wedstrijd verder gaat. Fluit je na 30 seconden, dan is er geen ruimte meer voor een laatste woord, opmerking of yell. Nu hebben coach en spelers nog circa 5 seconden en kan de scheidsrechter na een time-out van 30 seconden weer voor de opslag fluiten.

Een reactie plaatsen