Kop of munt [27]

Wedstrijdformulier

Zo aan het begin van het nieuwe seizoen merk je toch dat de scherpte er nog niet is bij iedereen. Dat geldt ook voor de scheidsrechters en niet alleen voor die van de eigen vereniging.

Bij twee uitwedstrijden bleek achteraf dat beide keren de (eerste) scheidsrechter had vergeten het formulier te ondertekenen. En bij de eerste thuiswedstrijd werd geconstateerd dat de relatiecode scheidsrechter nogal eens ontbrak. Ik kan me indenken dat je die code niet uit je hoofd kent, maar je kunt hem vinden op je scheidsrechterspasje en spelerskaart.
Verder stond er meestal altijd een handtekening na de wedstrijd van de teller, maar waren zijn/haar naam en vereniging niet vermeld. Zelfs het noteren van de eindstand/winnaar werd een keer vergeten. De aanvoerders kunnen dat uiteraard ook allemaal controleren, maar je weet wel hoe dat in de regel gaat.
Vandaar de oproep aan iedere scheidsrechter: neem voldoende tijd om het wedstrijdformulier af te tekenen en laat je dan niet teveel afleiden door wat er in de buurt van de tellerstafel allemaal gebeurt. Heb je nog twijfels bij het invullen, klik dan op de site van VC Sleen onder 'Spelregels' aan" 'Documenten'. Daar vind je 'Invullenwedstrijdformulierregio.pdf en kun je dat nog eens rustig thuis bestuderen. Succes ermee!

Een reactie plaatsen