Kop of munt?

[10]  Netfout (niet) fout (?)

Afgelopen zaterdag raakte een aanvaller na de smash heel duidelijk de onderkant van het net en de scheidsrechter floot voor netfout. Als aanvoerder gaf ik aan het daar niet mee eens te zijn, maar de scheidsrechter bleef bij haar beslissing.

Na afloop van de wedstrijd gingen de scheidsrechter en ik nog even in gesprek hierover en zij gaf aan dat zij al jaaaaaaaaaaaaren floot en moeite had met deze nieuwe regel en daarom nog altijd voor elke netfout floot.
 
Ik kan me er iets bij voorstellen, maar  vind het niet goed: als er nieuwe regels worden ingevoerd, moet je die toepassen en er naar fluiten. Natuurlijk is het een wedstrijd (of twee) wennen, maar je hoort als scheidsrechter up-to-date te zijn.
 
De coach zaaide na de wedstrijd nog enige twijfel bij mij: hij vond dat het net zo erg was geraakt dat de netaanraking terecht was afgefloten. Om de twijfel uit te bannen, bekeek ik thuis nog eens het filmpje met netfouten nieuwe stijl. Daarop was zien dat aanvallers scoorden, daarna het net nogal stevig raakten en niet afgefloten werden.
 
Het is geen geweldig filmpje, maar de moeite waard om eens te bekijken. Het staat ook op deze site (VC Sleen). Ga daar naar 'Spelregels', daarna naar  'Nieuwe spelregels 2009' en scroll dan naar beneden waar je het filmpje kunt aanklikken.

 

Een reactie plaatsen