Kampioen MB1

Kampioen MB1

MB1 pakt kampioenschap op zinderende slotdag

MB1 pakt kampioenschap op zinderende slotdag
Na de verloren wedstrijd voor plaatsing voor de hoofdklasse aan het begin van het seizoen, werd er gezegd: “Nou dan maar kampioen worden dit jaar”.

Een mooi streven, een goed doel, maar aan het begin van de tweede seizoenshelft nog niet echt iets dat heel erg leefde, gezien het feit dat we ongeveer een straatlengte achterlagen op de toenmalige nummer 1 Sudosa- Desto MB4. De eerste wedstrijd na de winterstop ging ook verloren, dus er was werk aan de winkel. Er werkt hard gewerkt, zo hard zelf dat alle wedstrijden vanaf dat moment werden gewonnen en we eigenlijk weer vertrouwen kregen in een fantastisch eindresultaat. De nummer 1 begon plotseling ook punten te verspelen en de eerste klap die moest worden uitgedeeld was uit tegen Sudosa en zoals u heeft kunnen lezen van mijn collega werd deze pot met verve gewonnen.
 
Alles kwam dus aan op het laatste beslissende weekend, het weekend waarin de koploper een set moest laten liggen, zodat wij alles nog in eigen hand hadden. Ik denk dat Hitchcock het niet had kunnen bedenken, wat een zinderende zaterdag dit zou worden. Enkele ouders togen naar Emmen om Emmen ‘95 te steunen, de één iets nerveuzer dan de ander.  De groepsapp van MB1 werd ingeschakeld om iedereen op de hoogte te houden. Na de eerste set winst van Sudosa was het wat stil in de app, maar nadat Emmen’95 de tweede set had gepakt, ontplofte de groepsapp compleet. Uiteindelijk veranderde de stemming in euforie, want Emmen had Sleen een enorme dienst bewezen door de koploper met 3-1 te verslaan. Een topprestatie die zeker een taart waard was voor de supporters van Sleen, we hopen dat ie smaakt!
 
Sleen MB1 had dus alles nog in eigen hand om kampioen te worden en revanche te nemen op de tegenstander waar de allereerste wedstrijd van was verloren. De tribune was geweldig gevuld met ouders, familie, vrienden en een gebarentolk voor enkelen van ons die inmiddels een gehoorbeschadiging hadden opgelopen. Zelfs de voorzitter benadrukte nog even voor de wedstrijd dat we kampioenskandidaat waren samen met JA1.
 
De eerste set begon wat onrustig, maar met name door goed positiespel, werd middels een 25-21 set overwinning de eerste stap gezet. De tweede set ging werkelijk crescendo en enkele supporters voelde het Campeone al aankomen, maar middels een gerichte blik van Kees richting tribune werd dit in de kiem gesmoord. De hal ging los toen met een 25-08 overwinning het kampioenschap een feit was, wat een waanzinnige prestatie en ontknoping op deze prachtige lente dag, waarbij uiteindelijk de wedstrijd met 4-0 werd gewonnen. Met een prachtige taart (Herma bedankt voor de organisatie) en frieten aan het eind van de dag is het kampioenschap gevierd.
 
Meiden, jullie hebben jezelf, de supporters, je coach en de club een prachtig, spannend en ultiem seizoen bezorgd, dat is bekroond met een prachtig kampioenschap. De ware prijs is dat jullie een hecht team zijn geworden die fysiek en mentaal zijn gegroeid en dat jullie voor elkaar door het vuur willen gaan. Complimenten aan Kees die jullie heeft geleerd en laten beleven wat presteren is onder druk, maar daarbij de factor plezier nooit uit het oog is verloren. Uiteindelijk is het doel bereikt dat het er niet om gaat om de beste te zijn, maar om elke dag beter te worden. We hebben allemaal heel erg van jullie allemaal genoten, ontzettend bedankt daarvoor!!! 
 

Klik hier voor de foto's

Een reactie plaatsen