Hier is dat feestjuh!

Hier is dat feestjuh!

Open club A meiden plaatsen zich voor de finale!!

Afgelopen zaterdag heeft het open club A team zich in de halve finale geplaatst voor de finale van het Nederlands Open Jeugdkampioenschappen.
Vooraf werden de kansen ingeschat, zou het lukken? De poule voor de halve finale leek erg sterk. Zowel Lycurgus als VC Sneek troffen de meiden in hun poule, beide met het 1e damesteams in de DELA- eredivisie en vaak erg sterke jeugd.

Dat het team en hun coaches zich daardoor niet zomaar van de wijs lieten brengen bleek afgelopen zaterdag.
De eerste 2 poulewedstrijden werd er tegen Olhaco uit Hoogeveen en de Meeuwen uit Zuidhorn een degelijk potje volleybal neergezet door de meiden en deze wedstrijden werden dan ook beide met 2-0 gewonnen.

Daarna stond Lycurgus op het programma. Dit team met meiden die voornamelijk uitkomen voor Lycurgus Dames 2 speelt 2 klassen hoger dan Sleen en zijn over de hele linie ook 2 koppen groter.
Toch liet Sleen zich ook hierdoor niet van de wijs brengen en toen Lycurgus dacht de eerste set in de knip te hebben bij de stand van 22-16 werd er door Sleen gevochten als leeuwinnen en trokken ze deze set met 26-24 knap naar zich toe.
De tweede set was Lycurgus enigzins aangeslagen, maar zat de stemming er bij Sleen en het Slener publiek goed in en wonnen de meiden ook deze set en dus de wedstrijd.

De laatste poulewedstrijd tegen Sneek was van groot belang. Beide teams hadden nog geen set verloren, ware het niet dat Sneek zich in de wedstrijd voorafgaande aan het duel tegen Sleen 1 setje liet afsnoepen door de fanatieke en luidruchtige Meeuwen.
Hierdoor had Sleen wat meer lucht en genoeg aan 1 set winst om als eerste in de poule te eindigen. Dit werd gelijk de eerste set waargemaakt en daardoor mocht Sleen in de kruisfinale aantreden tegen de nummer 2 uit de andere poule: De Bevers.

Nu zijn bevers over het algemeen niet zo fanatiek en luidruchtig als meeuwen, maar in dit geval wel erg taai.
De eerste set werd gewonnen door Sleen, maar in de tweede set kwamen de Bevers sterk terug en werd Sleen aan het einde van de set serverend zwaar onder druk gehouden.
Een derde beslissende set moest de doorslag geven.
Met al 10 zware sets in de benen, werd door Sleen gelijk met een voorsprong gestart. Een sterke verdediging en een moeilijke serve zorgde ervoor dat de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.
Na het laatste punt was even de vermoeidheid vergeten en vierden de meiden en coaches op het veld een feestjuh…

Door de overwinning plaatsen de A meiden zich voor de landelijke finale op 16 maart in Nijmegen. Waar ze samen met 7 andere clubs gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen! Een bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis van de club.

In het filmpje en op de foto's die zijn gemaakt een impressie van de dag.

Een reactie plaatsen