Het geheim van Dames 1

Het geheim van Dames 1

Sleen HS 1 – V.V.O. HS 1:  niet gespeeld

Aangezien V.V.O geen volledig team op de been kon brengen, dienden zij via de Nevobo het verzoek in om de wedstrijd uit te stellen. Uiteraard waren de Heren van Sleen daar niet echt blij mee: het is toch leuker spelen op een zaterdag, ook al verliest Heren 1 het wat de publieke belangstelling betreft royaal van Dames 1.

Wat is nu toch het geheim van Dames 1? Waarschuwing: Verwacht geen sportwetenschappelijke analyse en verklaring, maar een u.d.m.g.j.t*.

De Heren komen niet in de buurt van het niveau van de Dames, ook al heeft Heren 1 qua ervaring een voorsprong van lichtjaren. Waar het om gaat, is al eens in een oud en wijs boek beschreven: 'Als mijn hoofdhaar zou worden afgeschoren, zou mijn kracht mij in de steek laten en zou ik net zo zwak zijn als ieder ander.'

Je kunt er niet omheen: het zit hem in het haar: zonder uitzondering hebben alle dames lang haar en dragen zij het tijdens de training en de wedstrijden altijd in een paardenstaart. En als je dan naar de heren kijkt, zal het duidelijk zijn dat zij het niveau van de dames nooit zullen halen: Harjo is nog redelijk behaard, maar daarna gaat het met de haargroei hard achteruit. Na de schamele haardossen van Jan (van Rita), Geert, Hedzer, Erik en Marcel, komen de kaalhoofdigen Jan Stegen, Ronny en Harm. Het is dan ook een illusie van de heren dat zij de dames ooit nog eens zullen overtreffen.

* uit de mouw geschudde janboerenfluitjestheorie

 

 

Een reactie plaatsen