Het David tegen Goliath gevoel

Het David tegen Goliath gevoel

VC Sleen MC1 – Klimop MC1 (2 – 1)

Tegen de koploper spelen is natuurlijk nooit erg makkelijk en het wordt er al helemaal niet makkelijker op als de tegenstander gemiddeld zo'n 1 tot 2 koppen groter is. Sommige meiden konden zonder al te veel moeite bij het net onder de oksel van de tegenstander doorkijken om de opslag te beoordelen.

Het leuke is dat de verbazing elke keer toeslaat als ze de leeftijden van onze speelsters horen en al helemaal als ze merken hoe lekker ze kunnen spelen. Maar goed de eerste set zaten de zenuwen het goede spel een beetje in de weg, een service hier en daar die mis ging en af en toe wat slordige foutjes. De eerste set ging uiteindelijk naar de middelbare scholieren met 16-25.

Met een aanmoedigende pep talk en een fanatieke S-side op de tribune, werd de tweede set een billenknijp set. Eigenlijk was er in de tweede set niks aan de hand, maar om de spanning erin te houden besloot MC1 om Goliath terug te laten komen tot 24-23. Gelukkig was de lijn in de sporthal dun genoeg om de laatste bal van Klimop als uit te geven, waardoor de set werd gewonnen met 25-23. Deze setwinst motiveerde dusdanig dat er volledig voor de winst werd gegaan.

Na een wat mindere start in de derde en beslissende set werd er alles op alles gezet om de punten in Sleen te houden. Met veel ondersteuning vanaf de tribune, werd de laatste set met 25-22 gewonnen en was een klein feestje op het veld op zijn plaats. Ik denk dat de hele hal heeft mogen mee genieten van deze ontzettend spannende maar leuke wedstrijd. Door inzet, hard werken en passie van iedereen heeft David de reus Goliath weten te verslaan.

Een reactie plaatsen