Heren1 -Tjoba 2

Heren1 -Tjoba 2

BalWedstrijdverslag.jpg

TJOBA THUIS, DAS ANDERE KOEK!

Zeker als de tegenstander volop in de race is voor het kampioenschap. Dat ondervond Heren 1 afgelopen zaterdag in de thuisbasis “het Broekveld”. Tot op het bot gemotiveerd kwam Tjoba Heren 2 naar Sleen om de volle buit mee te nemen naar het altijd gezellige Klazienaveen.
 

Omdat Sleen geen bezieling, geen beweging, geen concentratie, geen blok, geen beleving, geen communicatie, geen plezier, geen servicedruk, geen variatie, geen noem maar op, helemaal niks van dit alles, ten toon spreidde, is de eindstand van de eerste set (6!!!!– 20) verklaard. Zelfs de wissel tussen Jan Sibon van de bank in het veld en Eelco van Wijk net andersom bracht geen licht in deze donkere kersttijd. Op de eerste set komen we ook niet meer op terug.

In de tweede set begon het er al een beetje op te lijken. Doordat Sleen minder fouten maakte dan in de eerste set, bleef het tot het einde van de set spannend. Tjoba voelde zich zelfs tweemaal gedwongen tot een time-out. Helaas ging ook deze set met 19-21 naar de gasten.

In de derde set trok Sleen de lijn van de tweede set door. Omdat Eelco van Wijk zijn eigen wedstrijdje speelde en dan met van alles bezig is behalve volleyballen, werd hij vrij vroeg in de set gewisseld voor Ton Haan. Dit zou desastreuze gevolgen hebben…..Op zeker moment kon Hedzer zijn beste been niet meer voor zetten.
Een zweepslag (medische term) dreigde. En omdat voorkomen beter is dan genezen nam Hedzer plaats op de bank. De niet zo brede selectie van Heren 1 liet echter geen wissel toe, omdat deze reeds verbruikt was wegens eerder genoemde gedragsproblemen. Met vijf spelers in het veld diende Sleen de set uit te spelen. Mede door concentratieverlies en onderschatting aan de kant van Tjoba wist Sleen toch nog regelmatig een punt te scoren, maar setwinst zat er niet in: 15-20.

In de vierde set was het net als in de tweede set weer een wedstrijd. Via 9-9, 10-13 en 16-17 eindigde de set in 20-18. Het door Sleen behaalde punt werd gevierd als ware de Hunebedcup(!?) gewonnen. De heren van Tjoba stonden er een beetje beteuterd bij te kijken. Toch hadden zij de wedstrijd met 1-3 gewonnen. Waarschijnlijk beseften zij zich dat op dat moment nog niet.
Sleen handhaaft zich met dit resultaat in de middenmoot.
Analyse van deze wedstrijd leert ons dat als de heren van Sleen fit en gezond zijn en zij dit kunnen combineren met een gezonde dosis werklust, er een aardig volleybalteam staat dat tot aardige prestaties in staat is. Ontbreekt één van deze ingrediënten, dan is het allemaal een stuk minder leuk.
Op naar de volgende wedstrijd, wie dan ook de tegenstander mag zijn. Zij zijn gewaarschuwd!

 

Een reactie plaatsen