Heren 1 start slecht …..

Heren 1 start slecht …..

. . . maar eindigt sterk!

Negen van de tien spelers van Heren 1 vertrokken naar Rolde om daar de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog enige discussie of Heren 1 wel thuis hoort in de vierde klas of gewoon moet concluderen dat dat het niveau is wat wij spelen.

Verder was iedereen benieuwd naar de andere teams in deze klasse, want de ervaring van een eerder seizoen in de vierde klas had te zien gegeven dat er grote verschillen kunnen zijn: je kunt teams treffen die heel goed spelen, maar er zijn ook echte klunzige teams. Na deze voorbeschouwingen begonnen wij met de opslag, maar al gauw zag 'de bank' een klunsteam aan het werk. Het leek wel alsof de spelers de afgelopen weken te veel aan krachttraining hadden gedaan, want heel veel ballen werden uitgeserveerd, maar dat kan ook aan de bal hebben gelegen die in onze beleving te licht was. Rolde had vaker met de bal gespeeld want zij serveerden dat het een lust was en wij kwamen er aanvankelijk nauwelijks aan te pas.
Toen eindelijk het besef kwam dat zo niet kon, werd een grote achterstand enigszins ingelopen, maar de basisspelers verloren de eerste set met 25-19. Duidelijk was dat het anders moest, maar hoe anders?

Met twee wissels in de tweede set kwam er langzaam maar zeker meer spel in het spel. De achterstand op Rolde bleef erg lang twee punten, maar boven de 20 werd het heel spannend en werd deze set heel verrassend door ons gewonnen met de stand 28-30! Dit had tot gevolg dat het vertrouwen van Rolde naar ons ging en Rolde niet meer wist hoe het moest.

De derde set werd weer door ons gewonnen met 20-25 Met nog genoeg zelfvertrouwen wisten wij in de vierde set het hoofd koel en de rest warm te houden en wonnen wij met 19-25.

Na ruim anderhalf uur spelen stapten wij dan ook tevreden onder de douches.

Een reactie plaatsen