Heren 1 pakt set van koploper!

Heren 1 pakt set van koploper!

Animo'68 HS 4 – VC Sleen HS 1

Zaterdag 15 januari vertrokken wij naar Assen waar Animo ons opwachtte. De koploper had in 12 wedstrijden slechts 7 sets verloren terwijl wij gemiddeld 1 set per wedstrijd winnen, maar we hadden ons voorgenomen in ieder geval met plezier en inzet te spelen.

Aangezien we bijna voltallig waren, kon de coach zo nodig wisselen.
De eerste set gebeurde dat echter niet, omdat wij het gevoel hadden dat het zou kunnen. Toch verloren we de set met 25 – 12 omdat we iedere keer achter de feiten aanliepen. Het kwam er niet uit omdat we telkens een stap – soms zelfs twee stappen – te laat waren en dan red je het niet tegen een beter team.

De tweede set begon met één wissel en ineens begon het te lopen in het team. Alles ging net even gemakkelijker en de voorsprong werd steeds groter tot grote frustratie bij de tegenstander hetgeen hun spel ook niet ten goede kwam. Aan het eind van de set kropen zij toch steeds dichterbij, maar na een spelerswissel bij ons was de set vlot afgelopen met de stand 20 – 25. Dat punt hadden we!

En alsof de inspanning en de roes bijna ons te groot waren, kun je moeilijk zeggen, maar we werden overlopen in de derde set. Animo startte set heel voortvarend en wij liepen weer achter de feiten aan, vooral in de fase waarin we werden weggeserveerd. Zelfs de drie spelerswissels bij ons konden de zaak niet keren en we gingen met 25-11 de boot in. Met een katerig gevoel over de manier waarop de beide sets waren verloren, maar met een supergevoel over het puntje dat wij van de koploper hadden afgepakt, reden we terug naar Sleen.

Op naar de volgende wedstrijd!

Een reactie plaatsen